AcasăNewsDoctorul Bogdan Niculescu, ortopedul cu mâini de aur de la Spitalul Târgu-Jiu

Doctorul Bogdan Niculescu, ortopedul cu mâini de aur de la Spitalul Târgu-Jiu

Deși putea alege oricând, ca mulți alți medici, salariul și condițiile mai bune pentru a profesa în Occident, doctorul ortoped Bogdan Niculescu de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-a încăpățânat să rămână în țară.

După rezidențiat, a organizat activitatea de ortopedie la spitalul orășenesc din Târgu-Cărbunești. Practic, a început de la zero. Și în doi ani a ajuns să opereze cele mai multe proteze de șold și genunchi din țară la nivel de spital orășenesc prinsistemul național de endoprotezare, fiind chiar înaintea unor unități medicale municipale sau județene.

Din 2014, doctorul Niculescu conduce Secția de Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Și o face cu drag, cu respect pentru profesie și pentru pacienți. Implicarea sa a determinat reabilitarea și modernizarea Secției de Ortopedie. Cu bani de la autoritățile locale, dar și de la diverși oameni de afaceri pe care i-a convins să doneze, doctorul Bogdan Niculescu a mărit secția de Ortopedie, a modernizat cele trei săli de operație, a creat condiții medicilor și pacienților. Mai ales că pe Ortopedie se înregistrează circa 3.000 de internări și aproximativ 1.500 de intervenții chirugicale pe an. Cu doctoratul susținut la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, Bogdan Niculescu a performat și a realizat mai multe intervenții chirurgicale de excepție. Împreună cu medicii colegi, în premieră pentru unitatea medicală gorjeană, în acest an, de exemplu, doctorul Niculescu a efectuat procedeul denumit vertebroplastie, o interventie minim invazivă de stabilizare a unei vertebre fracturată pe osteoporoză. Pentru a putea oferi servicii medicale mai performante, „doctorul cu mâini de aur”, cum l-au etichetat încă de la început primii săi pacienți, a depus eforturi și a reușit să doteze tot în acest an Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu cu un microscop operator Leica M680 destinat intervențiilor la nivelul coloanei vertebrale. „Este un prim pas în constituirea și organizarea unui compartiment de chirurgie spinală pe care am dorit să-l înființăm pe secția ortopedie în colaborare cu un neurochirurg care va fi prezentat în momentul în care vom incepe activitatea”, anunța doctorul Niculescu la momentul achiziției aparaturii performante. Absolvent al Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, doctorul Bogdan Niculescu și-a afectuat rezidențiatul la Clinica Ortopedie II Timişoara. A efectuat un schimb de exepriență în Franta, dar, așa cum am precizat, a ales să profeseze tot în România.

9.586 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger