AcasăNewsDoar un olandez din cinci este de acord cu libera circulatie a...

Doar un olandez din cinci este de acord cu libera circulatie a romanilor si bulgarilor in UE!

Numai unul din cinci olandezi sustine libera circulatie a tuturor cetatenilor in spatiul Uniunii Europene, potrivit unui studiu realizat de TNS Nipo pentru Universitatea din Amsterdam.

Daca 54% dintre cei chestionati cred ca cetatenii Uniunii ar trebui sa lucreze oriunde in spatiul comunitar, numai 18%  sunt de acord ca romanii si bulgarii sa aiba aceleasi drepturi.

Inclusiv in randul sustinatorilor celor mai proeuropene partide s-a constatat o scadere dramatica a procentului celor care sunt de acord cu deschiderea granitelor UE pentru toti cetatenii. „N-am mai vazut niciodată un efect atat de puternic la adaugarea a patru-cinci cuvinte la o intrebare”, a declarat profesorul pe probleme de comunicare politica, Claes de Vreese.

Pana la desfiintarea regimului permiselor de munca pentru persoanele din Romania si Bulgaria, existau temeri ca mii de persoane vor veni in Olanda pentru a-si gasi un loc de munca, insa, potrivit Ministerului pentru Afaceri Sociale, pana la jumatatea lunii martie, mai putin de 1.000 de romani si bulgari au venit in Olanda.

Foto: realitatea.net

 

author avatar
Alina Costache
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger