AcasăNewsDoar romii sunt mai antipatici decat romanii... pentru polonezi!

Doar romii sunt mai antipatici decat romanii… pentru polonezi!

Pentru polonezi doar romii sunt mai antipatici decat romanii, o arata un sondaj de opinie realizat in Polonia de Institutul CBOS.

Rezultatele sondajelor arata ca 52% dintre polonezi si-au exprimat antipatia fata de popoarele nomade (romii), iar 41% au afirmat ca nu-i agreaza pe romani. In top am fost urmati de rusi, cu 39 de procente, turci cu 35%, evrei, cu 34% si palestinieni cu 33 de procente, potrivit thenews.pl.

La pol opus,printre cele mai apreciate popoare de catre polonezi se afla cehii, care au primit 51% de voturi, dar si slovaci, 48%, englezi cu 47%, italieni, 46%, si spanioli 45%.

Institutul care a realizat sondajul de opnie a ajuns la concluzia ca polonezii apreciaza mai mult acele popoare care reprezinta un exemplu pozitiv pentru ei.

Afinitatea culturala, patrimoniul istoric comun, actualele evolutii social-politice sunt doar o parte dintre factorii care au influentat alegerile facute de populatia Poloniei. O influenta la fel de mare a fost data si de experientele personale ale celor care au vizitat tari straine, atat ca turisti, cat si in interes profesional.

Sondajul a fost realizat intre 3 si 9 ianuarie, pe un esantion de 1227 de adulti.

author avatar
Alina Costache
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger