AcasăNewsDoar 6 din 10 francezi mai cred in Hollande

Doar 6 din 10 francezi mai cred in Hollande

Hollande e in cadere libera in ceea ce priveste increderea francezilor

Nici nu s-a instalat bine la Palatul Elysee si presedintele francez, François Hollande, a luat-o pe panta in privinta credibilitatii.

Hollande e in cadere libera in ceea ce priveste increderea francezilor

Potrivit unui sondaj BVA, sase francezi din zece se declara „mai degraba nemultumiti” de inceputul mandatului de cinci ani al lui Hollande, apreciind ca acesta nu va merge „prea departe” cu reformele promise. Hollande, dupa bunul obicei al politicienilor de pretutindeni, a dat vina pe „ailalti”.

„Nu voi face in patru luni ceea ce precedecesorii mei nu au facut in cinci sau zece ani!”, a declarat el. Insa a cerut doi ani zabava pentru „a pune in aplicare o politica pentru locurile de munca, pentru competitivitate si redresare a finantelor publice”, in contextul „unei indatorari istorice”. Francezii cred din ce in ce mai putin in „unitatea” europeana, care se zgaltaie sub povara datoriilor. La fel se intampla si in Italia, unde Mario Monti tocmai a cerut un summit antipopulism, in timp ce poporul italian, conform sondajelor, se reintoarce la valorile nationaliste.

author avatar
Adina Mutar
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger