AcasăNewsDoar 24 de romani „au invadat” Marea Britanie de la 1 ianuarie

Doar 24 de romani „au invadat” Marea Britanie de la 1 ianuarie

Romanii nu s-au inghesuit sa plece in Marea Britanie

Doar 24 de romani au plecat in Marea Britanie dupa ce au fost anulate restrictiile, in ciuda temerilor englezilor ca vor fi invadati.

Romanii nu s-au inghesuit sa plece in Marea Britanie

Ambasadorul roman la Londra, Ion Jinga, a declarat pentru The Daily Mail ca previziunile referitoare la „un aflux” de muncitori din Romania si Bulgaria nu s-au adeverit. Culmea, peste  zece companii au contactat Ambasada Romaniei la Londra in vederea angajarii unor romani, fiind redirectionate spre Jobcentre. „Companiile britanice ofera romanilor 5.000 de posturi, pentru a acoperi deficiente de personal inalt calificat pe piata muncii”, a subliniat ambasadorul. Britanicii au ramas neinvadati. Deocamdata. S-au ales doar cu un roman de renume, fostul mogul media Dinu Patriciu, stabilit la Londra! In Olanda, au intrat de la 1 ianuarie 21 de romani si 15 bulgari!

Acestea fiind datele, Comisia Europeana a atras atentia ca economiile statelor-gazda din UE au nevoie de muncitorii din Europa de Est. „Muncitorii originari din Europa de Est vin sa completeze muncitorii locali, ci nu sa le ia locurile de munca. Ei sunt contribuabili la sistemele sociale din tarile-gazda”, a subliniat comisarul european insarcinat cu Afaceri Sociale, László Andor.

author avatar
Adina Mutar
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger