AcasăNewsDoamnele declanseaza jihadul in PDL

Doamnele declanseaza jihadul in PDL

Elena Udrea le promite pedelistilor ca-i va aduce din nou la putere

Nemultumiti de rezultatul alegerilor si de perspectiva a multi ani petrecuti in opozitie, pedelistii barbati nu se inghesuie sa lupte cu Vasile Blaga pentru sefia partidului. Doamnele in schimb, da.

Democrat-liberalii si-au varsat o parte dintre frustrari, ieri, la Consiliul National de Coordonare. In paralel, taberele interne au tatonat, fiecare, puterea rivalilor. Contracandidat, cel mai probabil, Elena Udrea si Monica Macovei, Vasile Blaga a demonstrat ca nu are nicio intentie de a le trata cu manusi pe cele doua doamne. Dimpotriva, le-a suparat din start, refuzând organizarea unui congres cu 10.000 de participanti. Numar pe care Elena Udrea il considera tocmai bun pentru a exclude orice ”speculatii” referitoare la influentarea votului prin intermediul delegatiilor alesi de liderii filialelor. In ceea ce o priveste, Monica Macovei dorea un numar cât mai mare de delegati pentru ca astfel se asigura si prezenta simplilor membri de partid, cei fara functii sau demnitati, dar care ar trebui, in opinia europarlamentarului, sa aiba dreptul de a-si alege liderii. Indiferent de motive, la vot a câstigat Blaga, ceea ce inseamna ca pedelistii isi vor alege o noua conducere pe 23 martie, intr-o Conventie Nationala cu 5.000 de participanti.

Blaga s-ar lipsi bucuros de Macovei

Convocate pe fondul tensiunilor interne alimentate atât de disconfortul opozitiei, cât si de lupta pentru sefia partidului, reuniunile de la sfârsitul acestei saptamâni au fost pigmentate cu scurte rabufniri, tocmai bune sa arate adevaratele raporturi existente intre pedelisti. Cel mai des a fost admonestata Monica Macovei, Vasile Blaga fiind cel care si-a pierdut de fiecare data rabdarea. ”Nu suntem la târg aici, doamna Macovei!”, ”De ce bagi bâta prin gard a doua oara! Draga, candideaza cu fruntea sus şi nu mai folosi tot felul de tertipuri”, a rabufnit Blaga, atunci când Macovei insista sa fie congres pe 30 martie si cerea derogare de vechime pentru cei care vor sa candideze la functiile de conducere. Un alt schimb de replici a avut loc intre Gheorghe Stefan Pinalti (inregimentat de aceasta data in tabara lui Macovei) si Cristian Boureanu. ”Daca ai fi tu un Pinalti doi ar fi bine, dar nu ai tu valoarea asta”, s-a trezit apostrofat Boureanu, dar Blaga nu a permis escaladarea conflictului si a intervenit, supunând la vot marul discordiei: componenta comisiei de organizare a congresului. ”O sa votam statutar, nu ce a hotarât domnul Pinalti azi noapte cu alţii”, a afirmat Blaga, aruncând astfel o noua sageata spre Monica Macovei. Doamna care nu parea incântata de modul in care s-a derulat CNC-ul, motiv pentru care, probabil, asa numitul grup al ”reformistilor” din PDL nici nu s-a grabit sa anunte inscrierea vreunuia dintre ei in cursa pentru presedintia partidului, asa cum se zvonise anterior ca se va intâmpla.

EBA, sustinere declarata pentru Elena Udrea

Concluzia: pedelistii nici nu stiu inca de partea cui sa fie, din moment ce asteapta in continuare sa vada câte motiuni vor fi depuse in final. Nu de alta, dar pâna acum exista doua candidaturi asumate verbal, Vasile Blaga si Elena Udrea, plus o probabila intrare in cursa a ”reformistilor” a caror marca ramâne Monica Macovei. Revenind la cele doua motiuni asumate, trebuie spus ca Elena Udrea este sustinuta, explicit, de Traian Basescu, dovada in acest sens fiind si anuntul facut, ieri la CNC, de Elena Basescu: ”Voi susţine moţiunea care va avea forţa sa intinereasca şi sa reformeze acest partid. In mod sigur, moţiunea doamnei Elena Udrea, pentru ca e o persoana foarte energica, este o persoana combativa, este o luptatoare, este o persoana din generaţia mea”. La fel de adevarat este si ca pedelistii au priceput ca trebuie sa renunte la tutela lui Basescu si sa-si ia soarta in propriile mâini. ”E momentul in care PDL trebuie sa coboare din spinarea lui Traian Basescu. Trebuie sa-şi gaseasca identitatea, asta nu inseamna ca ne desparţim de Traian Basescu”, le-a transmis colegilor lui Ioan Oltean.

author avatar
Simona Badulescu
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger