AcasăNewsDNA vrea sa-i puna catusele lui Valcov

DNA vrea sa-i puna catusele lui Valcov

Procurorii anticoruptie au cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Ministrul demisionar al Finantelor ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate.

DNA a cerut Senatului aviz de retinere si arestare a ministrului demisionar al Finantelor, Darius Valcov

Darius Valcov a fost ieri la DNA, el declarand ca, impreuna cu avocatul sau, a cerut sa studieze dosarul. Tot ieri, premierul Victor Ponta a anuntat ca a aprobat demisia lui Darius Valcov din postul de ministru al Finantelor, avand in vedere cererea DNA de arestare a acestuia, si ca va prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu.

Spaga de 2 milioane de euro

Procurorii DNA sustin ca, in 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Darius Valcov, care la acel moment era primar al municipiului Slatina. Omul de afaceri i-a propus lui Valcov ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, in orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari. Cu ocazia derularii procedurilor de licitatie membrii comisiei au eliminat din caietul de sarcini, in mod abuziv, o parte din conditiile de eligibilitate, pentru a favoriza firma omului de afaceri, la comanda lui Darius Valcov. In final, firma omului de afaceri a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului „Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt”, avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania de Apa Olt pentru mai multe lucrari. Anchetatorii au mai stabilit ca, in urma intelegerii cu omul de afaceri, Darius Valcov a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ doua milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme. In acelasi dosar mai sunt urmariti penal primarul din Slatina, Minel Prina, in cazul caruia instanta suprema a decis, sambata seara, sa fie plasat in arest la domiciliu, precum si Lucian Petrut Susala, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina. In cazul acestuia, instanta suprema a decis arestarea preventiva.

author avatar
Nicole Ionescu
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger