AcasăNewsDNA-ul face anchetă la Poșta Română! Ce vor să afle procurorii. S-au...

DNA-ul face anchetă la Poșta Română! Ce vor să afle procurorii. S-au cerut documente, unele vechi de peste 30 de ani

(sursa foto: Compania Naţională Poşta Română/Faceboook)

Anchetă de amploare. Procurorii DNA verifică Poșta. Compania Poșta Română. În acest sens, s-a aflat că reprezentanții DNA-ului au solicitat instituției documente, inclusiv contracte de muncă, dar și înscrisuri privind deplasări în afara țării.

De la vârful companiei s-au făcut, miercuri, o serie de precizări cu privire la documentația solicitată de Direcția Națională Anticorupție.

„Documentele pe care le-au solicitat săptămâna trecută acoperă o perioadă de peste 30 de ani. Noi pregătim acum documentele necesare încă din anul 1988. Există o multitudine de solicitări acolo, de la contracte cu diferite companii, până la contracte de muncă, inclusiv deplasările poștei în străinătate”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, la Antena3.

Valentin Ștefan a făcut referire și la deplasările reprezentanților companiei în fruntea căreia se află. „Nu știu exact toate deplasările, acum, ale colegilor din companie. Se pleacă foarte mult din Poșta Română. Încercăm să internaționalizăm Poșta. Încercăm să o conectăm la tot ce înseamnă bussines global. Am avut ieșiri relativ dese, cred că am fost de trei ori anul trecut și de vreo 4-5 ori anul acesta. În echipe”, a mai spus directorul general al Poștei Române.

Comunicatul Poștei Române: o parte dintre documente  au o vechime de peste 30 de ani

Tot miercuri, de la nivelul companiei Poșta Română s-a transmis și un comunicat, referitor la demersul DNA-ului. Oficialii instituției au precizat că DNA-ul a cerut o serie de documente, „cu circuit intern”, și că acestea vor fi trimise de către companie oficialilor Direcției Naționale Anticorupție. O parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani – mai anunță reprezentanții Poștei.

„În urma unor informații apărute în spațiul public, Poșta Română face câteva precizări: operatorul național de servicii poștale a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le vom transmite instituției solicitante. Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.

Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani.

Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român”, s-a transmis în comunicatul din 24 august.

author avatar
Andrei Coman
390 afisari

3 COMENTARII

  1. Totul este gargara de adormit cetateanul!
    Se urmareste privatizarea postei.
    Se au in vedere 2 posibilitati: una sa se vanda postei din Grecia si cealalta sa se vanda postei din Olanda.
    Se va crea o situatie de ras, va dau un exemplu: se trimit plicurile colectate de-a valma cu avionul si se intorc sortate pe destinatii. De rasul curcilor!!!

    SI INCA CEVA: NU MA MAI CENZURATI!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger