AcasăNewsDNA trimite in judecata intreaga conducere a Spitalului de Urgenta Constanta

DNA trimite in judecata intreaga conducere a Spitalului de Urgenta Constanta

sursa foto: infopress.tv

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Constanta, au dispus trimiterea in judecata a sapte dintre angajatii de frunte ai Spitalului de Urgenta Constanta.

sursa foto: infopress.tv

Cei sapte inculpati sunt Danut Capatana, managerul institutiei, Mihai Stanculescu, seful Serviciului Achizitii, Violeta Androne, directorul financiar-contabil, Carmela Gherghina, consilier juridic, Marioara Furnica, economist, Micu Cristea si Gheorghe Antohi.

Cei sapte inculpati sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni precum tentativa de abuz in serviciu si fals intelectual.

Concret, managerul Danut Capatana, cu ajutorul celorlalti angajati mentionati, a incalcat dispozitiile legale intocmind si atestand un proces-verbal prin care sa certifice ca reprezentantii SC RMB INTER MED SOLUTIONS SRL Bucuresti au depus documentele necesare pentru a obtine, in mod fraudulos, un contract de concesiune in valoare de 6,3 milioane de euro.

Acest lucru a condus in final atat la respingerea ca neconforma a ofertei unei societati comerciale (persoana vatamata in dosar), desi aceasta indeplinea toate cerintele impuse de catre autoritatea contractanta prin documentatia de atribuire, cat si la crearea premiselor necesare obtinerii, de catre ofertantul SC „R.M.B. INTER MED SOLUTIONS” SRL Bucuresti, care nu indeplinea criteriile minime de calificare, a unui folos injust.

Danut Capatana este un apropiat al conducerii SC RMB INTER MED SOLUTIONS SRL BUCURESTI si incerca sa asigure firmei respective un folos necuvenit. Contractul nu a mai fost atribuit firmei respective gratie interventiei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.

Toti cei sapte inculpati sunt judecati in stare de libertate.

author avatar
Cristi Ionita
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger