AcasăNewsDNA scurma in „viesparul” UDMR-ist!

DNA scurma in „viesparul” UDMR-ist!

Attila Korodi este unul dintre fruntasii UDMR

Se tulbura tot mai mult apele in ancheta derulata de catre Directia Nationala Anticoruptie cu privire la modul in care Liviu Mihaiu ar fi ajuns guvernatorul rezervatiei naturale a Deltei Dunarii. Astfel ca, imediat dupa iesirea din sediul DNA a lui Bogdan Olteanu, a fost randul unuia dintre deputatii UDMR, fostul ministru al Mediului, Attila Korodi sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor anticoruptie.

Attila Korodi este unul dintre fruntasii UDMR

Si chiar daca fostul demnitar a sustinut ca doar a explicat procesul tehnic prin care se numeste un guvernator al Deltei Dunarii, exista informatii ca, prin aceasta prima audiere, procurorii ar fi inceput deja sa scurme in „viesparul” udemerist. Mai ales ca exista suspiciuni ca, pe vremea cand au ocupat diverse fotolii ministeriale, mai multi membri ai acestei formatiuni politice ar fi recurs la „bartere” cu alte partide pentru ramanerea pe functii sau ocuparea altora noi.

„Nodul gordian” Korodi

Attila Korodi este unul dintre fruntasii UDMR

Decisi sa faca lumina cat mai repede in aceasta spinoasa ancheta, procurorii anticoruptie s-au hotarat sa taie „nodul gordian”, declaratia deputatului Attila Korodi fiind una decisiva. Pentru ca parlamentarul udemerist, in vremea in care s-a produs controversata numire a lui Liviu Mihaiu drept guvernator al Deltei Dunarii ocupa functia de ministru al Mediului. Ceea ce inseamna ca, scriptic cel putin, el ar fi trebuit sa fie cel care a facut propunerea catre premierul de atunci. De aici si importanta desoebita a acestei declaratii, intrucat Attila Korodi poate intari, sau, din contra, demonta toate acuzatiile procurorilor. De asemenea, unele surse sustin insa ca prin aceasta chemare „la apel” a lui Korodi, cei de la DNA nu ar incerca decat sa deschida o alta „cutie a Pandorei”, stiut fiind apetitul pentru functii al fruntasilor UDMR, indiferent de cine s-a aflat la guvernare. Asa ca, in curand, ar putea fi deranj mare in „viesparul”  formatiunii politice a etnicilor maghiari.

author avatar
Toni Matei
1.625 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger