AcasăNewsDNA: Oficiali romani vor sa favorizeze Enel la privatizarea Nuclearelectrica

DNA: Oficiali romani vor sa favorizeze Enel la privatizarea Nuclearelectrica

Directia Nationala Anticoruptie arunca inca o boma pe piata, sustinand ca oficiali romani implicati in privatizarea SC Electrica SA au in vedere, in schimbul unor sume de bani, favorizarea grupului italian Enel in procedura de privatizare a SC Nuclearelectrica SA, unitatile 3 si 4.

Vicepresedintele ANRE Claudiu Dumbraveanu este acuzat de luare de mita

Dezvaluirea este facuta de procurori in referatul de arestare preventiva a vicepresedintelui ANRE, Claudiu Dumbraveanu, si a unui director Enel, Florin Gugu, acuzati de fapte de coruptie. „De asemenea, reprezentanti de la nivelul conducerii institutiilor implicate in privatizarea Electrica au in vedere favorizarea grupului italian Enel in procedura de privatizare a Nuclearelectrica, unitatile 3 si 4, in schimbul unor sume de bani”, se arata in referatul DNA.

Cum scoate Enel banii din tara

Potrivit DNA, prin intermediul SC Enel Servicii Comune SA, partea italiana acopera participatia proprie cu capital prin folosirea beneficiilor realizate de Enel. „Aceasta societate este folosita ca entitate comerciala intermediara scoaterii din tara a sumelor de bani obtinute prin capitalizarea orelor de lucru, sume de bani directionate catre Enel Investment Holding BV, societate comerciala cu sediul in Amsterdam — Olanda, aflata in Grupul Enel, sumele de bani revenind in tara prin alte mecanisme de transfer ca sume aferente obligatiilor de investitii angajate de partea italiana. In sensul celor aratate, participatia ca obligatie de investitie din partea actionarului italian provine tot din profitul realizat de societatea la care coactionar este statul roman, respectiv Enel Muntenia Sud, fara a putea fi cuantificata ca participatie proprie a partii italiene”, mai arata DNA.

author avatar
Nicole Ionescu
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger