AcasăNewsDNA: Mircea Basescu promitea ca presedintele Romaniei il va gratia pe Bercea...

DNA: Mircea Basescu promitea ca presedintele Romaniei il va gratia pe Bercea Mondial

Inculpatul Basescu Mircea a promis sa obtina o solutie favorabila la Instanta Superioara in cazul lui Bercea Mondial, se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea preventiva a fratelui presedintelui, acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui a precizat in fata instantei ca este nevinovat.

Procurorii DNA explica in referat ca Mircea Basescu se folosea de relatia de rudenie cu Traian Basescu pentru a-si sustine influenta.

„In cursul lunii martie 2011, martorul denuntator Anghel Florin, impreuna cu Anghel Fanica, mama denuntatorului, i-au remis lui Basescu Mircea suma de 250.000 euro, in schimbul promisiunii celui din urma ca va interveni la Presedintele Romaniei pentru a-l determina sa dispuna gratierea individuala a condamnatului Anghel Sandu, zis Bercea Mondialu, precum si pentru a interveni pe langa procurori si judecatori in vederea cercetarii in stare de libertate a arestatului preventiv Anghel Sandu.  Desi inculpatul Marian Capatana Adrian afirma in declaratia sa ca a primit suma de 600.000 de euro cu titlu de imprumut, din inregistrarile atasate la doar, nu rezulta ca acesta a invocat vreodata pretinsa intelegere referitoare la imprumutarea sumei mentionate in momentele in care i s-a solicitat restituirea sumei”, se arata in referatul DNA.

„Ambii inculpati s-au folosit de calitatea de membru al familiei Presedintelui Romaniei, pe care o detine inculpatul Basescu Mircea, pentru a da credibilitate afirmatiilor referitoare la influenta sau pretinsa influenta pe care Basescu Mircea ar putea sa o aiba asupra magistratilor. (…) Inculpatul Basescu Mircea (…) nu descurajeaza comentariile referitoare la persoana presedintelui, ba, mai mult, le alimenteaza pentru a nu pierde aparenta ca ar avea influenta asupra magistratilor”, se mai arata in referatul procurorilor.

Cititi si:

  • Basescu asigura ca alege prima varianta intre “nevoia de a consolida justitia” si “reflexul firesc de a-ti apara fratele”
  • Reactia presedintelui in cazul lui M. Basescu: Lucrul de care il acuz este anturajul. Nu voi face niciun fel de interventie pentru a-l proteja pe fratele meu
  • Mircea Basescu, citat la audieri, la sediul DNA
  • Reactia presedintelui in cazul lui M. Basescu: Lucrul de care il acuz este anturajul. Nu voi face niciun fel de interventie pentru a-l proteja pe fratele meu
  • Mircea Basescu: Am vorbit cu fratele meu. Bineinteles ca este suparat, este foarte suparat
  • Ponta, despre cazul Mircea Basescu: Presedintele ar trebui sa demisioneze imediat
  • M. Basescu: Nu am luat bani, n-am incercat sa aranjez eliberarea lui Bercea
  • author avatar
    Alina Costache
    205 afisari
    Zenville

    Ultimele știri

    proger