AcasăNewsDNA: Judecatorii acuzati de coruptie primeau ca mita bani, televizoare, peste sau...

DNA: Judecatorii acuzati de coruptie primeau ca mita bani, televizoare, peste sau haine

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au prezentat in referatul celor patru procurori acuzati de fapte de coruptie si in ce a constat mita pe care au primit-o acestia.

Cei patru magistrati de la Tribunalul Bucuresti, „personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani, bunuri, servicii in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale”, se arata in comunicatul DNA.

Mircea Moldovan este acuzat de cinci infractiuni de luare de mita, dintre care una in forma continuata si abuz in serviciu. Acesta ar fi primit sume de bani direct, prin Western Union sau direct pe cardul de salariu, produse alimentare (peste, carne de vita/miel), cherestea si aproximativ 90 de metri patrati de lambriuri, in valoare totala de 6.652 de lei si un televizor color.

In acelasi dosar, Elena Roventa, acuzata de luare de mita, a primit suma de 10.000 lei, ce a fost remisa prin mascarea plicului intr-o revista si o parte din suma de 174.000 euro, reprezentand onorariul unui practician in insolventa.

De asemenea, magistratul Ion Stanciu,urmarit pentru luare de mita in forma continuata, este acuzat ca a primit suma de 10.000 lei reprezentand „rata de vacanta” si mai multe obiecte vestimentare achitate de un practician in insolventa, pentru sotia judecatorului.

Ciprian Viziru, un alt inculpat in acest dosar, este anchetat pentru luare de mita, el primind suma de 10.000 de lei si o sacosa cu produse, in vederea solutionarii in favoarea unui practician in insolventa a unor dosare de insolventa.

author avatar
Alina Costache
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger