AcasăNewsDNA intra in campanie

DNA intra in campanie

Procurorii DNA verifica rand cu rand listele de semnaturi depuse de candidatii Alexandru Nazare si Marian Vanghelie

Procurorii anticoruptie nu se incurca in campania electorala si nu-i slabesc neam pe politicieni. Ca o dovada in plus, DNA a luat, ieri, la puricat mai multe liste de semnaturi depuse la Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti si la Birourile electorale din sectoarele 1 si 4.

Procurorii DNA verifica rand cu rand listele de semnaturi depuse de candidatii Alexandru Nazare si Marian Vanghelie

Vizat la sectorul 1 este candidatul PNL Alexandru Nazare, dosarul depus de acesta fiind ridicat, ieri, de procurorii DNA asa cum a precizat ulterior procurorul Alexandru Stoian, presedintele Biroului Electoral. ”Astept cu calm concluzia anchetatorilor, nu am nimic de ascuns, toata activitatea mea publica se desfasoara in conditii de deplina transparenta si cu respectarea legislatiei in vigoare”, s-a multumit sa afirme Nazare. In apararea acestuia a sarit imediat partidul, un comunicat al PNL specificand in mod expres ca niciunuia dintre candidatii sai nu ii revine vreo responsabilitate in intocmirea listelor de semnaturi depuse la birourile electorale. Concomitent, PNL a apreciat ca actiunea de verificare la sange a semnaturilor de sustinere ”ar trebui extinsa si la dosarele celorlalti candidati, de la celelalte partide sau independenti, inscrisi in cursa electorala din Bucuresti”. Intrat primul in moara DNA (care la inceputul acestei luni a inceput sa-i verifice semnaturile si l-a si calcat la sediul noului sau partid, PDS) Marian Vanghelie a luat peste picior zelul procurorilor chiar de pe treptele DNA.”Eu cred ca cei din ISIS s-au inscris in Partidul Dreptatii Sociale si, ca atare, au fost cautati ca nu cumva sa fie vreun nucleu periculos, care sa il faca pe Adrian Severin (candidatul PDS la Primaria Capitalei – n.r.) sa castige alegerile”, a comentat ironic, ieri, Vanghelie.

Vanghelie a ratat la mustata ”beciul domnesc”

Politicianul era sa ajunga din nou la ”mititica” dupa ce a intarziat aproximativ o jumatate de ora la procesul sau. Pana sa se amane judecarea procesului pentru data de 1 iunie, la cererea unui alt inculpat, procurorul DNA a cerut arestarea preventiva a lui Vanghelie (care este judect sub control judiciar), pe motiv de neprezentare la proces. Aparitia lui Vanghelie in fata instantei a facut ca solicitarea procurorului sa nu mai fie luata in discutie, dar nu l-a scutit pe fostul edil de o remarca acida a judecatorului: ”Inca un termen pentru ca nu a aparut imparatul Vanghelie!”.

author avatar
Simona Badulescu
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger