AcasăNewsDNA il scutura pe Geoana de ceasurile de lux

DNA il scutura pe Geoana de ceasurile de lux

Procurorii DNA i-au stricat ziua de ieri lui Mircea Geoana. Invitat inca de la prima ora la audieri, senatorul a aflat ca trebuie sa predea anchetatorilor trei ceasuri de lux, in valoare de peste 80.000 de euro, primite de la Marian Vanghelie.

Senatorul Mircea Geoana a recunoscut ca a primit de la Marian Vanghelie trei ceasuri de lux

Geoana a declarat, la iesirea de la DNA, ca a fost sa lamureasca „niste chestiuni procedurale”, fara a face alte precizari despre dosar si calitatea pe care o are in cauza.

Mita sub forma de ceasuri de lux

In schimb, surse judiciare sustin ca procurorii au pus sechestru pe ceasurile sale si alte cadouri, primite de la Marian Vanghelie – acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5. Anchetatorii au indicii ca o parte din mita de aproape 90 de milioane de euro primita de Marian Vanghelie ar fi ajuns la Mircea Geoana, sub forma de ceasuri si alte obiecte de lux. Senatorul sustine, insa, ca nu stia nimic despre provenienta banilor din care au fost cumparate cadourile. Este vorba despre trei ceasuri de mana care valoreaza peste 80.000 de euro. Dintre ceasurile pe care Geoana va trebui sa le predea procurorilor, cel putin unul pare sa fie de dama, iar ancheta va lamuri daca a ajuns la sotia lui Mircea Geoana. Un lucru este cert: unul dintre ele are o chitanta care a fost emisa chiar pe numele omului de afaceri Marian Dumitru care l-ar fi mituit pe Marian Vanghelie, iar celelalte 2 ceasuri par sa fi fost oferite direct de primarul sectorului 5.

 

author avatar
Andrei Coman
567 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger