AcasăNewsDNA este neconstitutionala

DNA este neconstitutionala

Fostul Avocat al Poporului, profesorul universitar de drept Gheorghe Iancu a facut o afirmatie incendiara. Acesta a spus ca  exista un articol in Constitutie care prevede ca parchetele se constituie pe langa instantele judecatoresti. DNA nu este constituita in cadrul unei instante, astfel ca este neconstitutionala.

Fostul Avocat al Poporului a mai sustinut ca la inceput, atunci cand era PNA era in regula intrucat functiona ca Parchet pe langa Ministerul Public si ca, ulterior, de cand a devenit Directie este neconstitutionala. ”Oricum trebuie facut ceva – reconstruit, nu desfiintat! Din punctul de vedere al neconstitutionalitatii, lucrurile sunt clare. Nu s-a tinut cont de asa ceva! Daca nu respecti reguli de procedura este un argument foarte grav pentru anularea tuturor rechizitoriilor facute de DNA”, a mai declarat profesorul universitar care a adaugat ca ”mai este o problema – componenta DNA”. Amintim ca, Directia Nationala Anticoruptie este un parchet specializat in combaterea coruptiei, la nivel inalt si mediu, o organizatie juridica in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. A fost infiintata in anul 2002 prin Ordonanta de Urgenta nr. 43/2002 a Guvernului Romaniei. La infiintare parchetul a fost numit Parchetul National Anticoruptie, iar intre octombrie 2005 – martie 2006 a fost denumit Directia Nationala Anticoruptie ca o organizatie autonoma pe langa Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

author avatar
Ramona Feraru
865 afisari

9 COMENTARII

  1. Un înalt funcționar al statului și specialist în drept ce a fost și Avocat al Poporului , funție din care putea contesta ordonanța de organizare și funcționare a PNA, însă se pare că a păstra această posibilitate pentru vremurile actuale, ?
    Opinați că ar avea posibilitatea să acționeze precum cei de la Asociația GRAUR, referitor la ordonanța de organizare și funcționare a PNA ?

  2. da. DNA este neconstitutionala trebuie desfiintata. Eu daca as fi ministrul Justitiei si as constata ca angajatii DNS- Procurorii fac greseli, adica fabrica probe si baga oamenii in puscarii pe baza acelor probe nereale, de-a doua zi desfiintez, exista Parchete, Judecatorii, politie de ce trebuie sa mai existe si DNA.

  3. @ Cum ați considera despre „reținerea” de la acționa împotriva ordonanței, din funcția de Avocat al Poporului, împotriva ordonanței, ?

  4. @Deci, ăsta a fost Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, și știe o ordonanță neconstituțională ce era în vigoare și în vremea în care era Avocat al Poporului, oronanță pe care nu a contestat-o la CCR ?
    Opinați că solicită să fie repus în funcție pentru a contesta ordonanța sau că insistă pe lângă Victor Ciorbea ?

  5. Opinați că domnul Victor Ciorbea ar trebui să ofere un răspuns public la o astfel de afirmație despre neconstituționalitatea unei ordonanțe așa de importantă ?

  6. Totuși ,un fost Avocat al Poporului, persoană cu responsabilități publice, lansează un atac în spațiul public, la o instituție ce funcționa și în vremea în care era Avocat al Poporului ?

  7. Ați zice că domnul Avocat al Poporului , pe perioada exercitării funcție, omise să conteste constituționalitatea ordonanței ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger