AcasăNewsDNA da iama in “marionetele” lui Ghita

DNA da iama in “marionetele” lui Ghita

Apropiatii lui Sebastian Ghita, printre care cumnatul parlamentarului si directorul RTV Alexandru Iacobescu, caruia deputatul i-a imprumutat in nume personal peste 90 de milioane de euro, sunt cautati si audiati de procurorii DNA in dosarul lui Iulian Hertanu.

Alexandru Iacobescu si Cristian Anastasescu (foto), doi dintre “oamenii de casa” ai lui Sebastian Ghita

Patru oameni de afaceri care controleaza unele dintre firmele pe conturile carora procurorii DNA au pus sechestru in dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat de mai multe infractiuni au fost asteptati, ieri, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiati in calitate de martori in acest dosar. Singurul care a dat cu flit procurorilor a fost Alexandru Iacobescu, directorul Romania Tv.

“Sechestrul ne-a pus pe butuci”

Sebastian Ghita

Inainte de a da ochii cu anchetatorii, Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghita, s-a plans jurnalistilor ca sechestrul instituit de procurori pe conturile firmei Asesoft International, pe care o administreaza, a pus societatea „pe butuci”. La audieri a mai fost chemat si Daniel Iulian Budulus pe conturile caruia procurorii au instituit, de asemenea, sechestru asigurator, surse judiciare afirmand ca acesta este una dintre persoanele prin intermediul careia deputatul Sebastian Ghita controla anumite firme. De semenea, o alta “marioneta” a parlamentarului audiata de DNA este Gabriel Marian Anghel, care se ocupa de o alta societate a lui Ghita, respectiv Glar Construct SRL. Singura persoana care nu a raspuns invitatiei procurorilor este directorul RTV, Alexandru Iacobescu.

Alexandru Iacobescu

Acesta nu numai ca nu s-a prezentat la audieri, dar nici nu a fost de gasit in cursul zilei de ieri. In consecinta, procurorii au emis pe numele sau un mandat de aducere, reprogramand audierea lui Iacobescu pentru alta zi. Potrivit unei declaratii de avere a lui Sebastian Ghita, acesta i-a imprumutat lui Alexandru Iacobescu suma de 90 de milioane de euro. Tot ieri, si fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, a dat declaratii anchetatorilor, personaj despre care Sebi Ghita a spus saptamana trecuta ca nu il cunoaste. Pantea sustine, insa, ca il cunoaste de 20 de ani pe Ghita.

 

author avatar
Andrei Coman
1.142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger