AcasăNewsDNA confirma: Dosarul lui Traian Berbeceanu, fabricat

DNA confirma: Dosarul lui Traian Berbeceanu, fabricat

DNA confirma acuzatiile comisarului Traian Berbeceanu. Ofiterii pe care Berbeceanu i-a acuzat ca au incercat sa fabrice probe impotriva sa sunt cercetati penal de DNA. Asta dupa ce acesta ar fi refuzat solicitarea lui Ioan Muresan, seful DIICOT Alba, de a-l numi sef de serviciu pe ofiterul Alin Muntean.

Traian Berbeceanu a stat in arest din 24 octombrie pana in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei

Seful DIICOT Alba, Ioan Muresan, Alin Muntean, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, si Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, in prezent procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul (PT) Alba, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu, respectiv complicitate la aceasta infractiune, in legatura cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, in care acesta ar fi fost retinut fara probe. Conform probatoriului, in august 2012, procurorul Muresan Ioan i-a solicitat in repetate randuri lui Traian Berbeceanu, sef al BCCO Alba, sa il numeasca pe ofiterul Alin Muntean sef al Serviciului de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor (SCFTSB) din BCCO Alba. Potrvit DNA, in urma verificarilor in cadrul serviciului, Berbeceanu a constatat o serie de nereguli privind inregistrarea cauzelor, inclusiv a unor documente clasificate, precum si lipsa din registrul de evidenta a cauzelor penale a datelor privind dosare inregistrate in noiembrie-decembrie 2010, in lucru la ofiterul Alin Muntean. In aceste conditii, avand suspiciuni cu privire la Muntean, Berbeceanu a refuzat solicitarea sefului DIICOT Alba.

author avatar
National
926 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger