AcasăNewsDNA Cluj a pus sechestru pe conturile Monicai Apostu

DNA Cluj a pus sechestru pe conturile Monicai Apostu

Monica si sotul sau, Sorin Apostu

Procurorii DNA Cluj au pus sechestru asigurator pe conturi deschise la CEC Bank pe numele cabinetului de avocatura al Monicai Apostu, sotia primarului suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, masura fiind luata dupa arestarea preventiva a acestuia.

Monica si sotul sau, Sorin Apostu

Potrivit motivarii Curtii de Apel Cluj la masura prelungirii mandatului de arestare preventiva cu 30 de zile a lui Sorin Apostu si a omului de afaceri Calin Stoia, comunicata miercuri, in cauza care il priveste pe primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca au avut loc si perchezitii informatice, dar si sechestre asiguratorii.

„Dupa luarea masurii arestului preventiv al inculpatilor (Sorin Apostu si Calin Stoia – n. r.) au fost efectuate acte de urmarire penala, precum perchezitia informatica asupra calculatorului numitei P. E. (Elena Pop – n. r.), avocat in cadrul Baroului Cluj, a fost dispusa masura sechestrului asigurator asupra sumei de 50.000 de lei si 10.000 de euro in vederea confiscarii lor prin ordonanta din data de 11 noiembrie 2011, recipisele fiind atasate la dosar, a fost dispusa masura sechestrului asigurator asupra conturilor deschise la CEC pe numele cabinetului de avocatura A. M. (Monica Apostu – n. r.), respectiv asupra a doua conturi continand suma totala de 200.000 de lei”, se arata in motivare.

De asemenea, a fost dispusa efectuarea unei constatari tehnico-stiintifice privind balanta de incasari si plati a sotilor Apostu pentru perioada 2010 – 2011, pentru a verifica daca, in raport cu ridicarile de numerar din conturi, „era posibila plata cheltuielilor curente si achitarea excursiilor din strainatate din aceasta perioada”.

Procurorii DNA Cluj au mai dispus printr-o ordonanta efectuarea unei comisii rogatorii de catre DNA – Serviciul Teritorial Craiova in vederea audierii unui numar de 48 persoane, beneficiari ai abonamentelor de comert stradal eliberate in anul 2011 de catre Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Procurorii au sustinut ca primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a beneficiat din iunie 2010 de carduri de alimentare cu carburanti platite de SC Rosal Group SA, in valoare de peste 150.000 de lei.

Curtea de Apel Cluj a prelungit cu 30 de zile, luni seara, mandatul de arestare pentru primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, suspendat din functie dupa ce a fost arestat pentru luare de mita, si a omului de afaceri Calin Stoia, director general al Brantner Romania.

 

author avatar
Ciprian Purice
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger