AcasăNewsDNA cere urmarirea penala pentru noua ministri

DNA cere urmarirea penala pentru noua ministri

Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, vineri, ca solicita inceperea urmaririi penala pentru noua fosti ministri ai Romaniei.

Demersul a fost realizat prin intermediul unui referat trimis de Laura Codruta Kovesi, procorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acesta din urma are misiunea de a sesiza presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Parlamentului European in legatura cu formularea cererilor de efectuare a urmarii penale fata de noua persoane despre care se presupune ca au comis infractiuni in perioadele in care au fost ministri.

Cele noua persoane din discutie sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Nicolae Tanasescu.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei si actual senator, este suspectata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor si actual deputat, este suspectat de abuz in serviciu.

Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al SGG si actual deputat, este suspectat de instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor si actual membru al Parlamentului European, este suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei, si Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor, sunt toti suspectati de abuz in serviciu si trafic de influenta.

author avatar
Cristi Ionita
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger