AcasăNewsDNA cere urmarirea penala pentru Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu

DNA cere urmarirea penala pentru Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu

Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu, fosti ministri ai Educatiei, au fost audiati, joi dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei doi au aparut in fata magistratilor, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat inceperea urmaririi penale pe numele celor doi fosti ministri.

Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu sunt acuzati de abuz in serviciu si de fraude comise la nivel de achizitii publice. Infractiunile ar fi fost comise in perioadele in care cei doi au fost ministri.

Cei doi se declara nevinovati si sustin ca nu inteleg cum este posibil sa se solicite pentru a treia oara redeschiderea unor dosare inchise in 2006 si 2007. Totusi, jurnalistii de la Romania TV anunta ca procurorii au descoperit noi probe si ca Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu ar fi comis infractiuni precum cele din dosarul „Microsoft”, dosar in care au fost pusi deja sub acuzare.

In dosarul „Microsoft”, Alexandru Athanasiu este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Ecaterina Andronescu este acuzata si ea de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger