AcasăNewsDNA cere urmarirea penala a lui Laszlo Borbely. Fostul ministru este acuzat...

DNA cere urmarirea penala a lui Laszlo Borbely. Fostul ministru este acuzat de trafic de influenta!

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au trimis catre Parlament o solicitare de incuviintare a inceperii urmaririi penale pe numele deputatului Laszlo Borbely.

In acest dosar, DNA are nevoie de acordul Camerei Deputatilor pentru ridicarea imunitatii de care beneficiaza fostul ministru al Mediului si Padurilor.

Conform procurorilor DNA, s-a mai solicitat o data avizul pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Laszlo Borbely, in 2012, dar, atunci, Camera Deputatilor a respins cererea DNA, astfel ca s-a dispus solutia de netrimitere in judecata.

Totusi, intre timp, „au aparut noi elemente ce au conturat suspiciunea savarsirii unei alte infractiuni de trafic de influenta de catre Laszlo Borbely, in perioada exercitarii functiei de ministru al Mediului si Padurilor”.

In referatul procurorilor se precizeaza urmatoarele:

„1. In cursul anului 2011, Borbely Laszlo, in calitate de ministru al Mediului si Padurilor, a primit de la Ciocan Ioan – administrator al S.C. LESCACI COM SRL Negresti Oas, foloase necuvenite, constand in renovarea si utilarea unui apartament, in valoare de 80.952 lei, pentru a-si exercita influenta asupra unor functionari din cadrul Administratiei Nationale „Apele Romane” – institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor, in vederea determinarii acestora sa favorizeze S.C. LESCACI COM SRL Negresti Oas la diferite licitatii organizate de A.N. „Apele Romane” prin Administratiile Bazinale din teritoriu.

2. In cursul anului 2011, Borbely Laszlo, in calitate de ministru al Mediului si Padurilor, a primit de la Molnar Anton Petru – administrator de fapt al S.C. AZIMUT COM SRL Acatari, foloase necuvenite, constand in reamenajarea si extinderea unui imobil apartinand acestuia, in valoare de 112.199 lei, pentru a-si exercita influenta asupra unor functionari din cadrul A.N. „Apele Romane” – institutie aflata in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor, in vederea determinarii acestora sa favorizeze S.C. AZIMUT COM SRL Acatari, la diferite licitatii organizate de catre A.N. „Apele Romane” prin Administratiile Bazinale din teritoriu.

3. In cursul anului 2011, inculpatul Borbely Laszlo, in calitate de ministru al Mediului si Padurilor, a primit de la o persoana, administratorul a doua societati comerciale, suma de 50.000 euro, pentru a sprijini firmele administrate de acesta sa obtina lucrari in domeniul gospodaririi apelor si sa incaseze contravaloarea lucrarilor executate”.

author avatar
Cristi Ionita
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger