AcasăNewsDNA cere stramutarea dosarului Nastase de la Tribunalul Bucuresti

DNA cere stramutarea dosarului Nastase de la Tribunalul Bucuresti

Directia Nationala Anticoruptie cere stramutarea dosarului lui Adrian Nastase de la Tribunalul Bucuresti, cererea urmand sa fie judecata ICCJ pe 29 august.

Directia Nationala Anticoruptie a depus, luni, o cerere catre Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care cere stramutarea dosarului lui Adrian Nastase de la Tribunalul Bucuresti catre o alta instanta egala in grad, din tara. Totodata, DNA a cerut si suspendarea procesului pana in acel moment.

Cererea de stramutare a survenit dupa ce Elena Burlan a fost numita judecatoare in cazul in care avocatii lui Nastase cer Tribunalului Bucuresti intreruperea executarii pedepsei primite de fostul premier in cazul Trofeul Calitatii.

Nemultumirea DNA a sosit deoarece aceasta l-a achitat pe medicul Serban Bradisteanu intr-un dosar de coruptie, acelasi cadru medical care a fost pus sub acuzare de catre DNA pe motiv ca ar fi l-ar fi tinut in spital pe fostul premier, incercand astfel sa zadarniceasca punerea in executare a mandatului de incarcerare a lui Adrian Nastase.

„Inalta Curte de Casatie si Justitie stramuta judecarea unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, in cazul in care impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor, cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice ori cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei”, arata articolul 55 din Codul de procedura penala, care reglementeaza temeiurile stramutarii, conform Realitatea TV.

author avatar
Ionut Zgimbau
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger