AcasăNewsDNA: Bradisteanu si cei trei politisti "au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei"...

DNA: Bradisteanu si cei trei politisti „au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei” in cazul Adrian Nastase

(foto: captura Realitatea TV)

Medicul Bradisteanu si cei trei politisti cercetati „au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase„, au precizat procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

(foto: captura Realitatea TV)

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane: GHEORGHE DUMITRU, comisar sef de politie, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, COSTEA NICOLAE, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, APOSTOL MARIAN, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, BRADISTEANU SERBAN ALEXANDRU, medic in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca,  in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000”, au comunicat procurorii, la solicitarea presei.

Aceeasi sursa precizeaza ca „rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice ca cele patru persoane invinuite, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase. La data de 26 iunie 2012, celor patru invinuiti li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala”.

La sediul DNA s-au prezentat marti atat medicul Serban Bradisteanu, cat si Ioan Lascar, cei doi facand parte din echipa care l-a operat pe Adrian Nastase. Lascar a fost audiat in calitate de martor. Adrian Nastase s-a impuscat in gat, miercuri noapte, dupa ce a fost condamnat la doi ani cu executare in dosarul “Trofeul Calitatii”. Dupa ce a incercat sa se sinucida, Nastase a fost dus cu o ambulanta la Spitalul Floreasca, unde, joi dimineata, a fost supus unei interventii chirurgicale. In prezent, Adrian Nastase este internat la acelasi spital.

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger