AcasăNewsDNA: Averea fostului director RATB Viorel Popescu a fost pusa sub sechestru...

DNA: Averea fostului director RATB Viorel Popescu a fost pusa sub sechestru

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus sechestru asigurator pe bunurile fostului director al RATB Viorel Popescu, aflat in stare de arest preventiv.

Potrivit unui comunicat al DNA, sechestru asigurator a fost dispus asupra a 5 terenuri din judetul Ilfov, in suprafata totala de aproximativ 8.500 mp, doua apartamente si o casa cu etaj si terenul aferent din Bucuresti, in limita a peste 3,6 milioane de euro.

„Precizam ca suma de 3.657.576,49 lei reprezinta prejudiciul material retinut de procurori in respectiva cauza, care a fost adus patrimoniului RATB, masura sechestrului fiind dispusa in vederea asigurarii conditiilor in vederea recuperarii prejudiciului”, precizeaza DNA intr-un comunicat remis joi.

Viorel Popescu a fost retinut saptamana trecuta si, ulterior, arestat preventiv, pentru abuz in serviciu, in scopul obtinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita in perioada in care era director al RATB.

„Concret, la data de 13 martie 2012, intre RATB si o societate comerciala, care nu avea drept asistenta juridica si reprezentare in instanta, a fost incheiat un contract de prestari servicii juridice. Din continutul contractului rezulta ca RATB, prin inculpatul Popescu, a imputernicit firma respectiva in vederea recuperarii tuturor creantelor de la CASMB, in baza unor simple solicitari ale firmei private catre debitoare, indrituita cu rolul de intermediar in relatia Regiei Autonome de Transport Bucuresti cu CASMB. Din actele existente la dosar, reiese ca in contract se specifica faptul ca firma privata avea obligatia de asistare la controlul efectuat de CASMB fata de RATB, in vederea rambursarii sumelor cuvenite regiei, desi, in realitate, nu a existat si nu se prefigura un astfel de control”, sustin procurorii.

In dosar, cercetarile au fost demarate ca urmare a sesizarii formulate de Corpul de Control al Primului Ministru.

Foto: ziuaconstanta.ro

author avatar
Alina Costache
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger