AcasăNewsDNA anunta trimiterea in judecata a inculpatilor din dosarul ANRP

DNA anunta trimiterea in judecata a inculpatilor din dosarul ANRP

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta, marti, trimiterea in judecata a inculpatilor din dosarul ANRP.

Este vorba despre Ingrid Zaarour, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Mihnea Remus Iuoras, vicepresedinte al ANRP, Theodor Catalin Nicolescu, fost vicepresedinte al ANRP, Lefter Constantin Zaharia, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, Attila Gabor Marko, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, Ionela Mihaela Nicolescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, economistul Horia Simu si expertul evaluator Alexandru Florin Hanu.

Conform procurorilor DNA, la data de 28.02.2008, inculpatii Zaarour Ingrid, Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Zaharia Lefter Constantin, Marko Attila Gabor si Nicolescu Ionela Mihaela, in calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, desi aveau atributia exclusiva de a analiza si stabili cuantumul final al despagubirilor pe baza unui raport de evaluare care sa foloseasca, pentru stabilirea valorii de piata, tranzactii de vanzare-cumparare efective, au hotarat acordarea despagubirilor unui cesionar de drepturi litigioase pe baza unui raport de evaluare intocmit de inculpatul Hanu Alexandru Florin, bazat exclusiv pe oferte de vanzare publicate online, ceea ce a condus la supraevaluarea terenului in suprafata de 97.509 mp cu aproape 50%.

In aceste conditii, cesionarul drepturilor litigioase, inculpatul Simu Horia a intrat in posesia unor despagubiri necuvenite, in detrimentul statului roman si in conditiile in care membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor au hotarat rezolvarea cu celeritate a dosarului de despagubire nr. 38386/CC/2007 pe motivele invocate de inculpatul Simu Horia, conform carora nesolutionarea cu prioritate a dosarului i-ar provoca o puternica stare de stres care i-ar afecta grav sanatatea. Decizia a fost luata cu nerespectarea dispozitiilor Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, a Regulamentului de Organizare si Functionare al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a Deciziei nr. 2 din 28.02.2006 a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor privind ordinea de solutionare a dosarelor inregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor si, implicit, a Standardelor Internationale de Evaluare.

Procurorii DNA sustin ca inculpatii au prejudiciat statul cu aproape 70 de milioane de euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger