AcasăNewsDNA anunta cod rosu de justitie pentru familia Basescu

DNA anunta cod rosu de justitie pentru familia Basescu

Rudele nu ti le alegi, ci le ai asa cum ti le da Dumnezeu. Iar Dumnezeu i-a dat lui Traian Basescu un frate capabil sa-l bage in cele mai mari belele.

Mircea Basescu si-a tarat fratele, pe Traian Basescu, in mizeria legata de interlopul Bercea Mondial

Prietenia si afacerile derulate cu interlopul Bercea Mondial (Sandu Anghel pe numele din buletin) l-au bagat pe Mircea Basescu in ghearele DNA si in gura presei. Concret, din niste inregistrari audio-video aruncate miercuri seara pe piata reiese ca Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro in schimbul promisiunii de a interveni in favoarea unui verdict favorabil lui Bercea Mondial in procesul in care acesta este acuzat ca si-a injunghiat un nepot. Ca si cum implicarea unei rude a presedintelui intr-un scandal cu interlopi celebri nu ar fi fost de ajuns, Mircea Basescu spune la un moment dat si ca presedintele Traian Basescu ar fi stiut de demers. Afirmatie care, in mod firesc, a provocat un adevarat uragan politico-mediatic. ”Este momentul in care insusi presedintele trebuie sa sprijine prestigiul si independenta justitiei si sa renunte la functia din care orice roman poate sa creada ca, intr-un fel sau altul, influenteaza aflarea adevarului si sanctionarea celor vinovati (…) Pentru credibilitatea justitiei, categoric aceasta ar fi cea mai buna decizie, tocmai pentru justitie. Trebuie sa demisioneze imediat”, a atacat imediat Victor Ponta. Fostul sau partener uselist, Crin Antonescu, a fost de aceeasi parere: ”Indiferent care va fi reactia presedintelui, va capata amploare internationala si va prejudicia inca o data, grav, imaginea Romaniei. O demisie (a lui Traian Basescu  – n.r.) ar fi un gest firesc intr-o democratie, indiferent de gradul de implicare sau nu al sau”.

 

Mircea Basescu

Fosti tovarasi de arme ai lui Traian Basescu, pedelistii au vorbit pe doua voci. Mai exact, in timp ce democrat-liberalii cu pedigri s-au ferit sa arunce cu piatra in fostul lor sef, afirmand doar ca Basescu le-a spus ”adio” si pe ei nu-i afecteaza scandalul, noii veniti in PDL, IRL-istii, s-au declarat gata sa-l suspende pe actualul presedinte ”daca se stabileste fapta de catre DNA”. In context, Cezar Preda nu a omis sa-l catalogheze pe Victor Ponta drept ”caraghios”, deoarece s-a grabit sa-i ceara demisia presedintelui Basescu, inainte de a se afla despre ce este cu adevarat vorba in afacerea Bercea – Mircea Basescu.

Traian despre fratanele Mircea: E major si responsabil de faptele lui!

Tinand cont de gravitatea acuzatiilor aduse lui si fratelui sau, Traian Basescu a fost nevoit sa renunte la tacerea autoimpusa si sa iasa la rampa. ”Va asigur ca nu voi face niciun fel de interventie la nicio institutie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu, este major, este responsabil pentru faptele lui! Daca a savarsit ceva ilegal, va trebui sa raspunda ca orice cetatean, in fata legii. Eu nu-l acuz. Daca-l va acuza cineva, aceasta va putea fi justitia. Lucrul pentru care-l acuz deocamdata e anturajul in care a intrat. Va asigur ca, intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-ti apara fratele, aleg consolidarea justitiei”, a declarat seful statului. ”Fac un apel la orice politist, procuror, judecator care a fost implicat in cazul condamnarii lui Sandu Anghel, daca a existat vreo interventie a mea sau din partea mea, prin intermediari, sa o spuna public. Va garantez ca nu a existat!”, a tinut sa adauge presedintele tarii.

ULTIMA ORA: Mircea Basescu retinut pentru 24 de ore

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a fost retinut de DNA pentru 24 de ore pentru trafic de influenta. Procurorii propun arestarea lui. Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistrati pentru solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de Bercea Mondial, spun anchetatorii.

author avatar
Simona Badulescu
3.171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger