AcasăNewsDNA ancheteaza cum a eliberat Piedone autorizatia pentru Colectiv

DNA ancheteaza cum a eliberat Piedone autorizatia pentru Colectiv

Proaspat plecat de la carma sectorului 4, dupa o demisie tarzie si mai mult fortata, Cristian Popescu Piedone este acum si in vizorul procurorilor anticoruptie. DNA a confirmat, ieri, ca a preluat o parte din ancheta referitoare la tragedia din Clubul Colectiv, unde au murit, pe 30 octombrie, zeci de tineri.

DNA a preluat o parte din ancheta privind tragedia de la Colectiv

Procurorii anticoruptie ancheteaza, deci, modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare eliberata de primarul sectorului 4 privind spatiul in care functiona clubul Colectiv, Cristian Popescu Piedone fiind suspectat de abuz in serviciu.

Posibile fapte de coruptie

Informatia a fost confirmata si de procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob, care a declarat ca, intr-o prima faza, rezulta ca ar fi vizati functionari din cadrul Primariei sectorului 4, inclusiv primarul. „Cercetarile vizeaza fapte de competenta DNA, respectiv abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la aceasta fapta si fals intelectual. (…) Din ordonanta de declinare rezulta ca sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de coruptie in legatura cu circumstantele in care a fost emisa autorizatia de functionare pentru clubul Colectiv. Dintr-o prima faza, rezulta ca sunt vizati functionari din cadrul primariei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competenta DNA”, a afirmat Marius Iacob.

Inselaciuni in numele victimelor din Colectiv

Pe un alt palier, sunt cercetate si diverse inselaciuni savarsite de nenumarati indivizi in numele victimelor din Clubul Colectiv. Astfel, politistii galateni cerceteaza un adolescent de 16 ani pentru tentativa de inselaciune in numele victimelor incendiului. Concret, pe 3 noiembrie, angajatii unui post de televiziune din Galati au sesizat politia despre faptul ca o persoana, care s-a dat drept angajat al respectivei institutii media, a deschis un cont si indeamna populatia sa contribuie cu sume de bani pentru a ajuta victimele incendiului de la Bucuresti, dar ca acea persoana nu lucreaza la televiziune. In urma cercetarilor, s-a descoperit ca este vorba despre un elev de 16 ani din Galati, care si-a deschis un cont pe Facebook, indemnand cetatenii sa depuna sume de bani pentru ajutorarea victimelor de la Colectiv.

author avatar
Andrei Coman
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger