AcasăNewsDNA a renunțat la controlul judiciar pentru Vlădescu

DNA a renunțat la controlul judiciar pentru Vlădescu

Sebastian Vlădescu are liber la orice

Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu, pus iniţial sub control judiciar în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influență, poate de acum să plece unde vrea și să facă ce dorește. Procurorii DNA au uitat sau cu bună știință au renunțat să mai ceară măsura controlului judiciar. 

Sebastian Vlădescu are liber la orice

”DNA nici nu știi cât de mic începi să fii”, s-o fi gândit Vlădescu la aflarea informației că nu s-a mai cerut control judiciar pe numele său. Pe de altă parte, magistrații au luat aceeași decizie şi pentru Ionuţ Costea, cumnatului lui Mircea Geoană, acesta fiind primul care a beneficiat de acest demers.

Cauțiune de un milion de euro, achitată

Amintim că în mai 2018, Sebastian Vlădescu a fost pus sub control judiciar pe cauţiune în valoare de 1 milion de euro. Acesta a depus sume de bani în euro şi în lei, garanţii mobiliare asupra unor lingouri de aur în cantitate totală de 3 kg, evaluate la 109.740,26 euro, garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro, garanţii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare până la concurenţa valorii cauţiunii stabilite de procurori. Potrivit procurorilor, „în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa „.

author avatar
Ramona Feraru
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger