AcasăNewsDNA a descins la protejatul lui Vela

DNA a descins la protejatul lui Vela

Vela refuză, în continuare, să-l destituie pe șeful IPJ Călărași

Procurorii DNA au început să-i ancheteze pe polițiștii din subordinea inspectorului șef de la IPJ Călărași, împotriva căruia a fost depusă o plângere penală. Deși ancheta îl vizează pe șeful inspectoratului, Marcel Vela refuză și acum să-l destituie din funcție, acesta fiind, de fapt, protejat de ministru, susțin sindicaliștii din poliție.

Vela refuză, în continuare, să-l destituie pe șeful IPJ Călărași

La patru luni de la depunearea plângerii penale împotriva șefului IPJ Călărași, procurorii DNA au decis să înceapă anchetele în acest caz. Deocamdată, audiați sunt doar subalternii acestuia, însă, foarte probabil, urmează și șeful IPJ. ”Din câte am aflat, vineri și luni au fost audiați la DNA mai mulți polițiști de la IPJ Călărași, în legătură cu niște fapte de corupție și abuzuri ale inspectorului șef Iorga și nu numai. Printre acuzații se numără luarea de mită, promovarea pe funcții a unora care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege, aranjarea unor concursuri. Eu am fost cel care a făcut plângere la DNA în noiembrie anul trecut și acum a început ancheta. Faptul că nu l-au chemat încă la audieri pe Marian Iorga, șeful IPJ Călărași, face parte, mai mult ca sigur, din planul de anchetă. Există mai multe posibilități în anchetă, cu audieri încrucișate, în care poți să-l iei primul, la mijloc sau ultimul, depinde cum îți stabilești targetul și în funcție de informațiile și probele care există. Vela nu a luat nicio măsură împotriva lui Marian Iorga pentru că îl protejează, pe filiera politică a senatorului Răducu Filipescu, căruia i-a promis că îi va fi loial Iorga dacă îl ține inspector șef la Călărași. Loial în sensul de a executa orice, chiar și lucruri care au legătură cu nerespectarea legii”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Orban: ”Inspectorul șef nu trebuie să depindă de parlamentari”

Prezent ieri la bilanțul IGPR, premierul interimar Ludovic Orban a declarat că practica numirilor unor interimari la conducerea inspectoratelor, care să depindă de diverși factori politici, trebuie să înceteze. ”Poliţia este o instituţie fundamentală în statul român, gradul de respectare a legii, măsura în care viaţa, siguranţa, integritatea fizică, proprietatea privată a cetăţeanului este apărată depinde de funcţionarea Poliţiei Române. Din păcate, Poliţia, întotdeauna, a fost un câmp de luptă pentru oameni influenţi, fie că au bani, fie că au funcţii politice, un întreg campionat în materie de competiţie pentru a recomanda şefi de poliţie la nivel de oraş, inclusiv la secţie de poliţie, la nivel – nu mai zic – de inspectori şefi la judeţ. Trebuie să punem capăt acestei acţiuni de influenţare a calităţii oamenilor care ajung pe treptele ierarhice la nivel de conducere în cadrul Poliţiei. Un inspector şef pe judeţ nu trebuie să depindă de un preşedinte de consiliu judeţean, primar, parlamentar, om de afaceri sau de un grup de oameni care determină numirea lui în funcţie, de preferinţă interimar, că asta este practica curentă”, a afirmat Ludovic Orban. Sindicaliștii susțin că ministrul de Interne a făcut și face exact aceste lucruri. ”Eu și cu Orban am vorbit despre șeful IPJ Călărași, nu numai cu Vela. Iar rezultatul se vede, omul este tot pe funcție. Pe lângă abateri care țin de legea penală, șeful IPJ Călărași are și abateri disciplinare, însă nimeni nu l-a sancționat până acum. Dar aceste lucruri sunt mușamalizate de conducerea MAI. Eu, personal, am făcut plângere la Corpul de Control cu privire la Iorga, la șeful IGPR, dar nimeni nu vrea să soluționeze corect. Toate cercetările dispuse de IGPR au acoperit abaterile disciplinare comise de Iorga ”, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă. Potrivit informațiilor publicate de Bugetul.ro, 20 de polițiști din cadrul IPJ Călărași au fost citați vineri, 14 februarie, și luni, 17 februarie, într-un dosar aflat la Direcția Națională Anticorupție. Inițial, printre cei vizați de audieri s-ar fi numărat inclusiv șeful IPJ Călărași, Marian Iorga. Contactat de Bugetul.ro, inspectorul-șef Marian Iorga a infirmat că a fost audiat. El a declarat că, în cazul în care va fi citat în fața oricărui organ de ancheta, se va prezenta negreșit, pentru a se afla adevărul.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.938 afisari

2 COMENTARII

  1. Iete ma cum isi apara PNL-ul protejatii, ei lupta cu hotia, cu betia, asa sa capete electorat, ca altfel n-ar face nimic, astepta sa ia leafa la stat, la propriu, adica fara sa faca nimic, prostii poate, lucruri bune, nu stie ei ce e alea, ca doar e liberali ce mama lu stefan cel mare.

  2. mai nea Coarna,sa ma bata mama daca inteleg ce ai mata cu Iorga….de 2 ani cel putin ai pus tunurile pe el…sunt convins ca la mijloc este cu totul altceva…tare as vrea sa stiu ce ??? ce dle Coarna ? ce?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger