AcasăNewsInstanta a decis: Adrian NASTASE poate fi eliberat conditionat. Procurorii DNA au...

Instanta a decis: Adrian NASTASE poate fi eliberat conditionat. Procurorii DNA au facut deja recurs!

UPDATE: Cererea de eliberarare conditionata a lui Adrian Nastase a fost admisa. Decizia magistratilor Judecatoriei sectorului 4 nu este definitiva. Procurorii au facut deja recurs la aceasta hotarare, iar pana la judecarea caii de atac, Nastase ramane in inchisoare. Instanta a decis ca fostul premier poate fi eliberat conditionat, in conditiile in care procurorii au contestat cartile scrise de Adrian Nastase, in vederea punerii in libertate inainte de termen.

UPDATE: „In acest moment imi doresc ca domnul Adrian Nastase sa fie eliberat astazi. Sper sa ajunga acasa langa familie. Sper ca verdictul sa fie unul legal si pozitiv. Intai sa ajunga acasa si apoi vorbim de politica”, a spus premierul Victor Ponta.

„Tata s-a exprimat liber, el stie exact ce a scris pe blog. Nu poti sa multumesti pe toata lumea. Procurorii au incercat sa gaseasca o tergiversare, dar aceasta nu a existat.  Am reusit sa primesc de la tata un simplu „La multi ani!” si am incercat sa primesc o imbratisare, dar nu s-a putut”, a declarat Andrei Nastase cu cateva minute in urma, la iesirea din sala de judecata.

Judecatorii s-au retras in urma cu cateva minute pentru deliberare.

„Cred ca argumentele noastre au fost cele care i-a determinat pe judecatori sa respinga toate cererile procurorilor. Asteptam o solutie in aceasta dupa-amiaza. Nu este o solutie definitiva, si cu siguranta vom face recurs. In concluzie, decizia finala se va lua in fata instantei de recurs”, a spus avocatul fostului premier.

UPDATE: DNA contesta cartile scrise de Adrian Nastase. Procurorul a sustinut in fata instantei ca este pusa la indoiala calitatea de opera stiintifica a lucrarilor lui Adrian Nastase avute in vedere pentru punerea lui in libertate. Drept raspuns, fostul premier a ironizat procurorii in timpul procesului. El a declarat ca va mai scrie o carte.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut marti mutarea dosarului lui Adrian Nastase la Judecatoria Cornetu.

Judecatorii au respins cererea procurorilor anticoruptie, potrivit Realitatea TV. Fostul premier Adrian Nastase ar putea fi eliberat dupa ziua de marti. Cererea de eliberare inainte de termen este dezbatuta de Judecatoria sectorului 4. Instanta ar putea decide punerea in libertate, dupa aproximativ sapte luni si jumatate de detentie din cei doi ani ai la cat a fost condamnat Adrian Nastase in dosarul „Trofeul calitatii”.

Fostul premier ar putea fi pus in libertate inainte de termen dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care ar putea fi eliberat fostul premier.

Adrian Nastase este incarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii” referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

author avatar
Andra Nesu
431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger