AcasăNewsDNA a cerut arestarea presedintelui CJ Constanta, Nicusor Constantinescu

DNA a cerut arestarea presedintelui CJ Constanta, Nicusor Constantinescu

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, ar putea ajunge dupa gratii, procurorii DNA cerandu-le, luni, judecatorilor sa dispuna arestarea preventiva a acestuia, dupa ce baronul a plecat in America, pentru tratament, si nu s-a mai intors, desi trebuia sa revina in tara de pe data de 5 iunie.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, luni, la Tribunalul Bucuresti, arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Avocatul acestuia sustine insa ca baronul urmeaza un tratament in America, iar o eventuala intrerupere a tratamentului i-ar pune viata in pericol.

Instanta Tribunalului Bucuresti a luat in discutie propunerea Directiei Nationale Anticoruptie de inlocuire a masurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv in cazul lui Nicusor Constantinescu. Procurorii anticoruptie au solicitat acest lucru pentru ca, spun ei, seful Consiliului Judetean (CJ) Constanta nu si-a indeplinit obligatiile impuse in cadrul masurii controlului judiciar.

„Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat in presa, inclusiv saptamana trecuta, care arata starea medicala grava, obiectiv vorbind, in ceea ce il priveste pe domnul Nicusor Daniel Constantinescu, faptul ca acesta nu si-a incalcat cu rea-credinta obligatiile pe care le avea, in sensul ca acesta nu se poate deplasa in momentul acesta, cu drena pe care o are montata, pe o distanta asa de mare, dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul ca procurorul care a incuviintat parasirea tarii, incepand cu data de 3 aprilie 2014, cunostea faptul ca domnul Constantinescu urmeaza sa suporte un tratament complex, care includea nu doar operatia care a fost deja realizata, ci si tratamentul cu radioterapie, care urmeaza sa fie realizat tot acolo, faza in care domnul Constantinescu se afla in momentul de fata”, a declarat avocatul Marius Mocanu, dupa terminarea procesului de la Tribunalul Bucuresti, citeaza realitatea.net.

Avocatul sustine ca medicii din Statele Unite ale Americii, care se ocupa de ingrijirea lui Nicusor Constantinescu, spun ca orice intrerupere a tratamentului medical in momentul de fata „reprezinta un risc major pentru viata” lui Nicusor Constantinescu.

In cazul in care Tribunalul Bucuresti va decide arestarea presedintelui CJ Constanta, iar masura va fi mentinuta de Curtea de Apel, atunci se va putea emite un mandat international de arestare.

Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare in ce priveste solicitarea de arestare a lui Nicusor Constantinescu. Avocatii lui Nicusor Constantinescu au depus atunci o scrisoare medicala in care este precizat diagnosticul lui Nicusor Constantinescu, tradusa in limba romana. Judecatorul a precizat ca vrea ca documentul sa fie depus in original, motiv pentru care a acordat un nou termen, in 30 iunie.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger