AcasăNewsDmitri Rogozin ameninta NATO: Va apropiati prea mult de barlogul ursului!

Dmitri Rogozin ameninta NATO: Va apropiati prea mult de barlogul ursului!

Rogozin vprbeste depre amenintarea NATO, dar se bazeaza pe adaptabilitatea puterii militare post-sovietice

Extinderea NATO spre est constituie o incercare de a atrage Rusia intr-o noua cursa a inarmarii, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, in timpul unei intrevederi cu studenti ai Universitatii de la Tula.

Rogozin vprbeste depre amenintarea NATO, dar se bazeaza pe adaptabilitatea puterii militare post-sovietice

De fapt, Rogozin s-a exprimat mult mai plastic. El a adus in discutie o “pilda vanatoreasca”: cu cat mai aproape este barlogul ursului, cu atat mai mari sunt riscurile de a da nas in nas cu ursul, ceea ce nu promite nimic bun pentru vanator. „Cu cat mai aproape sunt elementele lor de teritoriul nostru, cu atat mai mare este sortimentul mijloacelor noastre de suprimare”, a atentionat Rogozin.

NATO, atac psihologic

Vicepremierul rus este de parere ca incercarile NATO de a inainta spre Rusia constituie un fel de atac psihologic. „Aceasta este o incercare de a ne atrage imtr-o cursa a inarmarii, de a ne obliga sa cheltuim sume uriase in mod spontan, de a lua acesti bani din proiecte sociale, din invatamant si stiinta, de a-i arunca in mormanul de cheltuieli pentru aparare”, spune Dmitri Rogozin.

Putin: Criza din Ucraina, motiv de revigorare a NATO

„Criza din Ucraina care, in fond, a fost provocata si creata de unii dintre partenerii nostri occidentali, a fost folosita pentru a resuscita acest bloc militar”, a declarat, referindu-se la Alianta Atlantica, prsedintele Putin. Declaratia a fost facuta in cadrul unei reuniuni cu conducatorii complexului militaro-industrial al Rusiei si membri ai statului major al armatelor rusesti. Tot aici, Vladimir Putin a mai tinut sa precizeze: “am mai spus-o, am mai avertizat ca vom fi obligati sa luam. la randul nostru, masuri adecvate pentru a ne asigura securitatea”. Cu doua zile inainte de summitul NATO, autoritatile rusesti au anuntat ca isi vor adapta doctrina militara pana la finele anului, pentru a tine cont de aparitia noilor amenintari si de intarirea NATO la granitele Rusiei.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger