AcasăNewsDmitri Medvedev anunta pe Facebook o ancheta cu privire la fraudarea alegerilor...

Dmitri Medvedev anunta pe Facebook o ancheta cu privire la fraudarea alegerilor

Presedintele rus Dmitri Medvedev a cerut efectuarea unei anchete privind acuzatiile de fraudare a alegerilor parlamentare de duminica trecuta, potrivit unui mesaj postat duminica pe pagina sa de Facebook.

Dmitri Medvedev

Anuntul intervine la o zi dupa ce mii de rusi au demonstrat in mai multe orase, denuntand falsificarea alegerilor. „Nu sunt de acord nici cu sloganurile si nici cu ceea ce spun protestatarii”, se poate citi in mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Medvedev. „Cu toate acestea, am odonat verificarea tuturor proceselor-verbale de la sectiile de votare, cu privire la respectarea legislatiei electorale”, se arata, in continuare, in mesaj.

Partidul Rusia Unita, condus de premierul Vladimir Putin, a inregistrat un scor defavorabil in acest scrutin, dar si-a pastrat majoritatea parlamentara, potrivit rezultatelor oficiale. Protestatarii au afirmat sambata ca rezultatele au fost fraudate si au scandat „Putin afara”, potrivit agentiei RIA Novosti. Aproximativ 25.000 de persoane au demonstrat sambata in piata centrala a capitalei ruse, scrie agentia, citand politia, precizand ca nu au fost operate arestari.

Insa organizatorii afirma ca la miting au participat aproximativ 40.000 de persoane, potrivit aceleiasi surse. Ei au cerut anularea anularea scrutinului de la 4 decembrie si organizarea de noi alegeri. De asemenea, aproximativ 7.000 de persoane au manifestat la Sankt Petersburg, cel de al doilea cel mai important oras rus, potrivit agentiei, care citeaza politia.

Saptamana trecuta au fost arestati sute de participanti la mitinguri. Fortele de ordine au anuntat ca au intervenit asupra demonstrantilor deoarece mitingurile nu au fost autorizate, iar protestatarii au provocat tulburari. Conform rezultatelor prezentate de oficiali din cadrul autoritatii electorale ruse, partidul Rusia Unita a obtinut 238 de mandate, comunistii – 92, Rusia Dreapta – 64, iar liberal-democratii 56.

 

author avatar
Ciprian Purice
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger