AcasăNews"Dizidentii" Chiliman si Moisescu nu pleaca din PNL, prefera sa-i toace nervii...

„Dizidentii” Chiliman si Moisescu nu pleaca din PNL, prefera sa-i toace nervii lui Antonescu

Andrei Chiliman si Vlad Moisescu nici nu pleaca din partid, dar nici nu accepta dictatura lui Crin Antonescu

Dizidentii Andrei Chiliman si Vlad Moisescu sustin ca liberali au de ales, la Congres, intre dezvoltarea proiectului liberal romanesc si ”subordonarea totala” a PNL fata de Crin Antonescu.

Andrei Chiliman si Vlad Moisescu nici nu pleaca din partid, dar nici nu accepta dictatura lui Crin Antonescu

Din start, Chiliman a negat orice intentie de a parasi PNL-ul si de a infiinta un nou pol liberal: ”Nu s-a pus niciodata in discutie asa ceva, suntem membri ai PNL de 22 de ani amandoi (el si Moisescu – n.r.) si incercam sa aducem PNL ceea ce-i lipseste in momentul de fata. In niciun caz nu ne-am pus problema unui rupturi a PNL”.

Adversarii lui Crin Antonescu din partid il acuza pe acesta ca a subordonat partidul propriilor interese politice

De asemenea, Andrei Chiliman si-a reiterat hotararea de a nu ajunge in vreun organism de conducere a partidului ”pe o functie desemnata de drept”. Altfel spus, Chiliman ia in calcul o candidatura a sa doar in conditiile in care ”vor exista functii alese de Congres”.

Scopul declarat: eliberarea PNL-ului din lesa lui Antonescu

Intr-o incercare de a se reveni la votul uninominal si de a scapa partidul de ”subordonarea fata de interesele si obiectivele unei singure persoane”, Chiliman si Moisescu au depus zece amendamente pentru modificarea Statutului PNL. Amendamentele vizeaza, printre altele, alegerea fiecarui membru al Biroului Politic prin vot uninominal, desemnarea prezidentiabilului PNL prin intermediul unor alegeri interne primare, instituirea unui criteriu de integritate care sa nu permita desemnarea in functii guvernamentale a persoanelor trimise in judecata pentru fapte penale, limitarea numarului de mandate consecutive ale presedintelui PNL la cel mult doua. ”Tot Statutul a fost concentrat in puterea presedintelui. Acest principiu e strain valorilor liberale – si aici suntem chiar in consens cu domnul Antonescu care, de la tribuna ultimului congres, a spus ca este un statut temporar si cu prima ocazie vom reveni la valorile si traditiile liberale (…) Aceste 10 amendamente ale noastre credem ca vor repune in drepturi libertatea, democratia si justitia interna in PNL”, a conchis Vlad Moisescu.

[poll id=”451″]

author avatar
Simona Badulescu
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger