AcasăNewsDiversiunea Marta: cine a cazut in plasa procurorilor romani

Diversiunea Marta: cine a cazut in plasa procurorilor romani

In timp ce politistii din Republica Dominicana s-au facut de ras, fiindca s-au laudat cu prinderea unui individ care semana cu urmaritul international Codrut Marta, anchetatorii din Romania au avut numai de castigat. Ei au profitat de ocazie pentru a monitoriza  reactiile celor implicati in disparitia fostului sef de cabinet a lui Blejnar si in dosarul evaziunii de 15 milioane de euro.

Capturati. Boris Vorototnikov si Gjorgji Topalovski au fost arestati in Republica Dominicana.

Presupusa arestare a lui Codrut Marta in Republica Dominicana le-a ridicat mingea la fileu anchetatorilor romani care incearca sa elucideze misterioasa disparitie a fostului sef de cabinet a lui Sorin Blejnar. Timp de 24 de ore, cat autoritatile din Republica Dominicana au sustinut ca il au in custodie pe romanul care stie prea multe despre evaziunea fiscala de 15 milioane de euro, procurorii de la Parchetul General au monitorizat la sange reactiile tuturor celor implicati in dosarul disparitiei.

Codrut Marta este in continuare urmarit international

Asta pentru ca arestarea anuntata de autoritatile din Caraibe nu putea sa nu starneasca schimbari de comportament sau reactii pripite in randul celor aflati pe lista suspectilor sau martorilor. Oricat de stapana pe sine ar fi fost o persoana direct interesata de soarta lui Marta, era greu de crezut ca nu ar fi fost tentata sa puna mana pe telefon ca sa se intereseze daca informatia este sau nu reala, daca e cazul sa se puna la adapost sau nu. Doar cei care aveau convingerea ca Marta este disparut definitiv, precum avocata Elodia Ghinescu, au stat linistiti si au ras pe sub mustata, amuzandu-se copios de marea „captura” a politistilor din Republica Dominicana.

Macedoneanul „Marta”

La 24 de ore dupa ce au anuntat ca l-au prins pe Codrut Marta in Sosua, Puerto Plata, autoritatile dominicane au recunoscut ca retinutul nu era fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Ei au precizat ca au capturat un rus si un macedonean Boris Vorototnikov si Gjorgji Topalovski, iar ca acesta din urma semana izbitor cu Marta. Topalovski era urmarit international pentru omor deosebit de grav, inclusiv uciderea, la Skopje, a unui politist. Conform politei locale, in momentul in care a fost retinut, Topalovki a declarat ca este roman si ca se numeste Codrut Marta. Lucru total bizar (sau nu in cazul in care diversiunea procurorilor romani a reusit), daca tinem cont de faptul ca acest „furt de identitate” l-ar fi trimis direct dupa gratii, intrucat Marta este dat in urmarire prin Interpol. Ar fi interesant de aflat cine a cazut in plasa anchetatorilor de la Bucuresti. n

Audiati in dosarul disparitiei

Marta este unul unul dintre personajele-cheie din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro, in care este acuzat alaturi de fostul sau sef, Sorin Blejnar. Asa ca disparitia lui definitiva ar fi mana cereasca pentru unii. In dosarul disparitiei misterioase au fost audiate pana in prezent 15 persoane: sotia lui Codrut Marta, Sorin Blejnar, patronul Realitatea TV Elan Schwartzenberg, fosta sotie a acestuia, Mihaela Radulescu si omul de afaceri Puiu Popoviciu.

 

author avatar
Dan Bratu
1.789 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger