AcasăNewsDivergențe PNL-PSD din cauza certificatului verde. Cîțu a băgat liberalii în ședință

Divergențe PNL-PSD din cauza certificatului verde. Cîțu a băgat liberalii în ședință

certificat verdeDivergențe PNL-PSD din cauza certificatului verde. Cîțu a băgat liberalii în ședință

Certificatul verde naşte noi dispute între partenerii de la guvernare. Modificările pentru acest document la locul de muncă sunt gata, iar PNL dorește să-l aplice până la sfârșitul anului.

PSD se opune însă, deoarece vrea ca certificatul să nu fie o metodă de coerciţie. Ministrul Sănătăţii, Alexandu Rafila, a anunţat că certificatul verde trebuie să includă toate cele trei altenative descise în legislaţia UE, adică vaccinare, trecere prin boală sau testare pentru COVID-19.

În plus, acesta afirmă că certificatul nu ar trebui să se numească verde, ci certificat COVID sau de limitare a infecţiei COVID, şi să aibă o valabilitate limitată, în funcţie de incidenţa pandemiei.

PSD nu este de acord cu prevederile proiectului de lege semnat de fostul premier Florin Cîţu, şi aflat în Parlament, la camera decizională, Camera Deputaţilor. Proiectul, respins de Senat, prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. În plus, pentru cei care nu se vaccinează anti-COVID, se poate ajunge la desfacerea contractului de muncă.

Politicienii se ceartă pe certificatul verde pentru angajați

Problema Certificatului Verde este foarte acută. În urma ultimelor evoluții de pe plan mondial, răspândirea rapidă a variantei Omicron și a unui posibil val 5 în România în luna ianuarie-februarie se dorește accelerarea luării unei decizii – este foarte posibil să se vină cu un proiect de lege nou al Guvernului în procedură de urgență în Parlament.

În baza acestui proiect de la o anumită rată a incidenței se a trece la folosirea Certificatului verde la anumite activități și zone. Rămâne de clarificat toate aceste zone și activități.

author avatar
Andreea Vlad
508 afisari

7 COMENTARII

  1. Certati-va pina in ziua cind vom veni si va vom scoate in tepe din luxul in care traiti pe banii nostri !!!

  2. Ce dovezi sunt ca pasaportul covid a limitat infectiile in tarile vaccinate din vestul europei?Toate sunt in scenariul rosu!!!!!

    • Corect. Acolo unde s-a impus cakatul verde infectiile au explodat. Tot ni se spune ca ni se baga pe gat si pumnul in gura dar nu se aduc dovezi si argumente ca ar functiona tot ce ni se impune. Acum politicienii au devenit cu totii specialisti in epidemiologie, toti vorbesc pe limba oms-ului. Ori sunt ei toti specialisti si experti ori doar niste nevertebrate obediente la niste pedofili hiper bogati. Cert e ca prima varianta este exclusa.

    • Bine punctat! Vaccinarea este egal cu 0. Frectie la picior de lemn! Stop Nazismului sanitar!

  3. Eu nu sunt kurva guvernului ca să-mi vând trupul pentru 100 de lei sau 3 mici și o cană cu apă. Să-și bage serul experimental în corpurile lor tovarășii guvernanți. Nu mă vaccinez pentru că, pur și simplu, nu vreau și asta este de ajuns. Nu iau tratament experimental pentru o probabilă boală viitoare care se vindecă în 99,9% din cazuri fără nici-un tratament.

  4. Se pare ca liberalii tin neaparat sa moara de gat cu fratele lui Smeagol.Tineti asa ,baieti daca neaparati vreti sa sfarsiti in haznaua istoriei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger