AcasăNewsDistinctii post-mortem pentru Ionela Prodan si Carmen Stanescu

Distinctii post-mortem pentru Ionela Prodan si Carmen Stanescu

Chiar in ziua in care solista de muzica populara Ionela Prodan a fost condusa pe ultimul drum si la nici o saptamana de cand a pierit actrita Carmen Stanescu, primarul Capitalei a anuntat ca municipalitatea urmeaza sa confere o distinctie simbolica, in semn de pretuire a activitatii artistice ale celor doua regretate doamne ale scenei romanesti.

„Avand in vedere multiplele solicitari pe care le-am primit (…), la propunerea mea si prin votul dvs. (al consilierilor generali-n.n), vom institui un Titlu de Excelenta care se va acorda post-mortem personalitatilor Romaniei, deci si ale Capitalei tarii, in diferite domenii de activitate. Primele astfel de titluri de excelenta vor fi acordate doamnei Ionela Prodan, doamna cantecului popular romanesc si doamnei Carmen Stanescu, o actrita pe care am iubit-o si am apreciat-o cu totii”, a anuntat Firea, in sedinta de joi, de la Primaria Capitalei.

Cantareata de muzica populara a incetat din viata luni seara, la Spitalul Elias, unde fusese internata timp de cateva saptamani. Avea 70 de ani. Actrita Carmen Stanescu, una dintre cel mai apreciate artiste ale teatrului si filmului autohton, a parasit aceasta lume saptamana trecuta, in cursul noptii de miercuri spre joi, la venerabila varsta de 92 de ani.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
851 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger