AcasăNewsDisputa pe marca Arsenie Boca, in instanta

Disputa pe marca Arsenie Boca, in instanta

O unda de speranta pentru credinciosii care se roaga parintelui supranumit „Sfantul Ardealului” si care nu mai aveau liniste de cand au aflat despre scandalul iscat in jurul marcii „Arsenie Boca”, unii dintre ei temandu-se ca nu ar mai gasi la vanzare iconite cu chipul si numele fostului staret al Manastirii Prislop.

Oficialii acestei manastiri s-au adresat instantei, mai exact Tribunalului Bucuresti, intentand o procedura impotriva detinatorilor marcii „Arsenie Boca”, avand ca obiect proprietatea intelectuala si un prim termen pe 20 iunie. Prelatii isi pun nadejdea ca judecatorii vor permite sa se comercializeze si pe mai departe icoane si alte obiecte de cult asociate numelui parintelui Arsenie Boca, stiut fiind faptul ca multi dintre cei care vin sa se roage la Manastirea Prislop, sau sa se inchine la mormantul „Sfantului Ardealului”, obisnuiesc sa achizitioneze produse ce amintesc de fostul staret al lacasului hunedorean.

Tot pe fondul izbucnirii acestui scandal se aflase, recent, ca Mitropolitul Ardealului a cerut accelerarea procedurilor de canonizare a Parintelui Arsenie Boca.

author avatar
Mihai Koblenko