AcasăNewsDisponibilizari pe banda rulanta la companiile de stat

Disponibilizari pe banda rulanta la companiile de stat

Disponibilizari vor avea loc si la Electrocentrale Bucuresti

Companiile de stat din domeniul energetic si industrial vor pierde in urmatorii cinci ani numerosi angajati, prin disponibilizari colective.

Disponibilizari vor avea loc si la Electrocentrale Bucuresti

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta – despre care premierul Victor Ponta sustine ca nu a fost discutata in sedinta de guvern de ieri – pe lista companiilor de stat obligate sa faca disponibilizari colective se regasesc: Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Nationala a Sarii, SNH Petrosani, Minvest Deva, Termoelectrica, Electrocentrale Bucuresti, Electrica, Transelectrica, etc.

Somaj cu plati si venituri compensatorii

Companiile mentionate trebuie sa prezinte de luna viitoare propuneri de disponibilizari colective care sa acopere perioada 2013-2018. Disponibilizatii vor primi indemnizatie de somaj, venit lunar de completare si plati compensatorii. Venitul de completare (egal cu salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de concediere) se acorda lunar, pe 12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre trei si zece ani, pe 20 de luni, pentru vechime de 10-15 ani, pe 22 de luni, pentru vechime de15-25 de ani, si pe 24 de luni, pentru vechime de peste 25 de ani.

author avatar
Arpad Dobre
511 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger