AcasăNewsDisponibilizare doar cu buletinul la TVR. Saftoiu face credit de 15 milioane...

Disponibilizare doar cu buletinul la TVR. Saftoiu face credit de 15 milioane de euro pentru salariile compensatorii!

Claudiu Saftoiu sustine ca este ”in priza directa” cu toate bancile

Ca sa respecte planul de concedieri, postul public de televiziune trebuie sa se imprumute la banci. Suma este una frumusica – 15 milioane de euro  si urmeaza sa fie utilizata pentru plata salariilor compensatorii.

TVR, o institutie care a mers numai in pierdere

In loc sa scoata TVR din negura financiara in care se afla, ”Programul de redresare economica a televiziunii publice” afunda si mai tare in datorii postul public. Si asta pentru ca TVR trebuie sa se imprumute de la banci pentru a putea plati salariile compensatorii care urmeaza sa se acorde angajatilor disponibilizati. Informatia a fost confirmata chiar de directorul SRTv, Claudiu Saftoiu.

Claudiu Saftoiu sustine ca este ”in priza directa” cu toate bancile

”Este un element (obtinerea unui credit de 15 milioane de euro – n.r.) care ma preocupa in mod special ca presedinte director general. Colegii mei au discutiile cu sindicatele, eu sunt in priza directa, ca sa spun asa, cu banci, cu posibili parteneri din zona bancara privata si lucrul acesta sunt absolut convins ca se va intampla, si anume obtinerea unui credit. Fie un credit de la o singura banca, fie un credit sindicalizat”, a afirmat Saftoiu, precizand ca ”orice proces de restructurare are costurile lui”.

Se pregateste salvarea TVR Info

Odata cu apropierea alegerilor, Saftoiu si ai lui iau in calcul redeschiderea postului TVR Info, considerat pana nu de mult un canal de propaganda portocalie, dar care ar putea servi de minune interesele actualei majoritati. ”Pentru TVR Info exista un parteneriat pe care il voi incheia, sper eu, in toamna aceasta, foarte avantajos pentru TVR, care va duce mai departe misunea TVR Info. E o chestiune de cateva zile pana voi prezenta public lucrul acesta. Pana cand nu am incheiat cu partenerul un acord, macar un pre-acord, nu pot face public, dar va fi o surpriza placuta”, a declarat directorul SRTv.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger