AcasăNewsDisperati ca raman fara clienti, tour-operatorii ofera reduceri si de 50% la...

Disperati ca raman fara clienti, tour-operatorii ofera reduceri si de 50% la vacante in Grecia!

Speriati de evenimentele din Grecia, operatorii din turism au luat masuri de reducere a pachetelor de vacanta oferite pentru aceasta destinatie.

Astfel, s-a ajuns ca tarifele pentru insulele idilice Creta, Thassos, Corfu sau Zakynthos sa cunoasca discounturi substantiale, chiar si de 50%. Din nefericire, prea putini se mai incumeta acum sa opteze pentru un concediu in Grecia, iar cei care si-au facut rezervari in prealabil, se tem la randul lor.

Daca tara paraseste zona euro, cartile de credit ar putea sa nu mai functioneze la ATM-urile locale. Se stie ca bancile din Grecia sunt inchise pana pe 6 iulie (exista sanse ca unele sa-si reia activitatea mai curand), iar pentru populatie s-a instituit o limita de retragere la bancomate de 60 de euro pe zi.

Oficialii de la Atena dau asigurari, insa, ca strainii nu vor avea de suferit, mai ales daca sunt posesori de carduri emise in tara de origine.

Turistii sunt sfatuiti sa calatoreasca in Grecia cu bani lichizi si sa nu se panicheze in cazul in care guvernul Tsipras anunta parasirea zonei euro.

Specialistii afirma ca ar fi nevoie de aproximativ 18 luni pentru ca moneda nationala, drahma, sa reintre in circulatie.

Tour-operatorii sunt convinsi ca posibila intrare a Greciei in incapacitate de plata nu va avea niciun impact asupra concediilor stabilite de clienti, cu atat mai mult daca acestea au fost platite in avans. „Contractele semnate cu hotelurile grecesti si companiile aeriene sunt ferme. Nimic nu se poate modifica asa, peste noapte”, spun reprezentantii firmelor de turism.

author avatar
Mihai Koblenko
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger