AcasăNewsDisperarea combinagiilor de serviciu

Disperarea combinagiilor de serviciu

Dragnea, nodul din gatul lui Iohannis

Nu a existat regim politic in Romania care sa nu-si puna patalamaua in frunte cu vreun scandal de rasunet. Pe vremea lui Iliescu a fost cel cu groapa de la Berevoiesti, unde oamenii lui Virgil Magureanu ingropau documente atat de bine incat sa fie gasite de niste de tarani. Care tarani, ca si cel care a descoperit valiza cu acte de la Tel Drum, au luat legatura cu presa. O poveste care se repeta la fiecare sfert de secol, uneori mai des, in alt decor si cu alte personaje, caci politica romaneasca se bazeaza pe combinageli.

Dragnea nodul din gatul lui Iohannis

Combinatii cu partide, langa ele, in interiorul lor, combinatii cu servicii secrete, cu primari, cu procurori si judecatori si cu presedinti care au fost disperati sa-si salveze mandatele, cam asta e cartea de vizita a vremurilor trecute si prezente.

Combinatori profesionisti, fabricam dosare

Traian Basescu, cel mai prodigios rasucitor al vremurilor, s-a combinat cu locuintele, cu Elena Udrea, cu terenurile agricole, cu SRI si DNA, cu tot ce a putut aduce profit pentru stilul lui de a conduce. Niciodata nu a lucrat singur, nici nu avea cum. A fost nevoie, mereu, de un combinagiu. De un imbarligator sau de mai multi, daca operatia era de anvergura. Mai crede cineva, acum, ca celebrele cazuri Rarinca sau Gutau nu afost altceva decat niste combinatii ticaloase?

Tariceanu aspirant la titlul de vinovat de serviciu

Cate sunt inca necunoscute? Aducerea Codrutei Kovesi in fruntea DNA si inaltarea ei permanenta pe un piedestal fals au fost o binefacere sau o combinatie prin care Romania a fost pusa cu botul pe labe? Chiar daca a fost gandita in alta parte, dar executata aici, povestea protocoalelor tot o combinageala ramane. Una in care si-au dat mana judecatorii, procurorii si serviciile secrete. Dosarele inventate pentru eliminarea incomozilor au fost si sunt altceva decat niste facaturi care au in spate combinagiii de serviciu?

Exces de valize

Chiar si condamnarea lui Liviu Dragnea mi se pare o combinageala ordinara. Nimic dovedit, nimic real, dar trebuia potolit si compromis, pentru ca devenea periculos pentru sistem. Al doilea dosar al lui, in curs de judecata, imbraca aceleasi haine ale facaturii. Combinagiii sunt in spate, il dam jos pe asta, avem altul de adus in locul lui, pe langa el mai sunt atatia care trebuie maturati si bagam oamenii nostri. E doar o varianta. Disperarea combinagiilor este maxima, pentru ca Dragnea se dovedeste o piatra tare, care nu poate fi sparta. Normal ca e nevoie de o compromitere cu date, cu acte, cu orice l-ar putea clinti din loc. Nu are nicio importanta ca nimic nu se probeaza sau nu are legatura cu el, Dragnea trebuie cel putin discreditat ca apoi, printr-o alta combinatie, sa fie eliminat. Iar pentru chestia asta vor aparea oricate valize cu documente are nevoie sistemul pentru a-si duce treaba la bun sfarsit.

Sa nu tulburam apele

Nici Tariceanu nu este scutit de surprize. Si lui i-au pregatit combinagiii imbarligaturi care sa-l termine. Prea isi luase avant dupa achitarea anterioara, iar asta deranjeza rau de tot sistemul. I se imputa o mita de 800.000 de euro. I se imputa o bucata din dosarul Microsoft, a carui vechime se duce spre 14 ani. Culmea este ca, in toti acesti ani, nimeni nu a cerut vreo comisie rogatorie pentru a verifica datele. Niciun procuror nu a reusit sa-si aduca aminte ca poate apela la aceasta solutie. Sau nu a avut voie, ca sa nu tulbure apele in tarile repective? Cate comisii rogatorii s-au cerut in SUA pentru solutionarea dosarului Microsoft? Dar in Germania, pentru aflarea adevarului in dosarul EADS?

Albirea lui Iohannis

In mod straniu, toate aceste facaturi aruncate in spatele lui Dragnea si Tariceanu apar exact in momentul in care Iohannis incepe sa fie luat la bani marunti si de presa, si de politicienii aflati la putere. Afaceri neclare cu imobilele din Sibiu, cu banii obtinuti din chirii, cu FDGR si cu retrocedari asupra carora planeza multe semne de intrebare. Nu cred ca e vorba doar de o coincidenta. Cred, insa, ca exista o gasca de combinagii care se dau de ceasul mortii sa dreaga lucrurile in asa fel incat sa capete un aer de realitate. Si mai cred ca sunt disperati ca nu le iese nici albirea lui Iohannis, nici compromiterea lui Dragnea si Tariceanu.

author avatar
Valentin Boeru
3.177 afisari

6 COMENTARII

  1. Dragnea nu va ajunge presedinte,pardon,guvernatorul general al Coloniei,el asteapta in plic roz de la viitorul ambasador al usa numele candidatului la alegerile de anul viitor.Greu de crezut ca va fi in plic numele lui,cel mai probabil va fi un nume ce va intruni calitatile intelectuale al actualului ministru al justitiei,deci va fi un tehnocrat independent sustinut de actuala coalitie,iar ca o caracterizare personala va fi un semieurosceptic si aproape nationalist.

  2. Sa verifice Inspectia judiciara sau corpul de control al ministrului jstitiei de ce sta in dulap dosarul EADS si sa vada ce bani s au cheltuit pe masurile speciale. macar se recuperau astia nu mai puneam o povara financiara pe buget

  3. Tilica , trimiterea la http/cursdeguvernare .ro este edificatoare , in cazul de fata avem de-a face cu un articol in nota obisnuita a boerilor lui Filimon , articol cu trimiteri in balarii si susoteli din spatele ulucilor , o combinageala ordinara executata la comanda pentru un segment infim de indivizi ce sparg seminte cu neuronul ratacit ce orbecaie debusolat prin bezna mintii . Autorul omite voit esentialul : EXISTENTA PROBELOR ! Gianina Arghir si Constantin Epure n-au scos din palarie 3,6 ani de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si n-au decis FACATURI de amorul Justitiei , au decis IN BAZA UNOR PROBE INDUBITABILE ! FACATURI fac vrajitoarele de prin presa , cei ce sunt platiti sa vrajeasca fraierii sa nu uite ca totul este consemnat , vorba se duce , scrisul ramane , articole de genul asta se vor intoarce ca un bumerang impotriva celor ce-si vand sufletul pentru un pumn de arginti , adevarul o sa triumfe in Romania , TIMPUL o sa rezolve toate aceste abateri grave de la democratie si asalturi disperate asupra statului de drept . Apar noi si noi PROBE , dosare se redeschid si se deschid altele noi , gasca mafiota pierde teren , valizele cu scheleti apar tot mai des pentru a fi expertzate de legisti competenti , incercarile de a scapa de bratul legii starnesc aversiunea intemeiata a populatiei , rabdarea romanilor a atins apogeul si mamaliga urmeaza sa explodeze cu efecte previzibile pentru toti corconitii cu favoruri si schimbari de complete de judecata . Sa fie clar pentru toata lumea , rabdarea poporului roman si joaca de-a Justitia a luat sfarsit , NIMENI , ABSOLUT NIMENI , NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE !

  4. Tandemul DD gafaie cu pedalele in gol si cauciucurile perforate ,tentativa de catarare pe Alpe d-Huez si Aneto a esuat , nu urca in Pirineii Centenarului si asteapta resemnati rezultatele testului anti-doping . In prezent , jocurile din caravana ciclista sunt facute pentru vitezistul Victor Negrescu , cel ce a realizat ca antrenorul il vinde la pariuri si trebuie schimbat urgent. Tineti aproape , urmeaza curse dementiale in saptamanile care urmeaza , finisul este la 1 ianuarie 2019 , vor fi rasturnari spectaculoase de lideri , cu Valverderi , Valvartejuri si Valcovisti detronati , Veorici si Daddysti in pragul infarctului , Tariceni cu motociclete in sant , Tudorei fara casca la coborare si o mare de oameni in extaz fata de degringolada unor farsori infiltrati pentru a discredita competita si nobilul sport sub o deviza falsa , avand ca obiectiv si unic scop burdusirea propriilor buzunare si a conturile ascunse de Justitie si Lege prin insule exotice !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger