AcasăNewsDispare un întreg cartier de vile din nordul Capitalei

Dispare un întreg cartier de vile din nordul Capitalei

cartierDispare un întreg cartier de vile din nordul Capitalei

Un cartier de vile din zona Satului Francez, aflată în nordul Capitalei, va fi dărâmat, deși e construit în anii 2000.

Este vorba despre cartierul La Mesteceni, ale cărui vile erau închiriate atât ca spaţii de birouri pentru mici afaceri, cât şi ca locuinţe.

Investitorii intenţionează să demoleze cele 19 vile cu 23 de unităţi locative care formează cartierul La Mesteceni, plus o clădire de birouri alăturată, care ocupă un teren de circa 8.000 de metri pătraţi. Actualii locatari vor primi oferte din partea investitorilor de a cumpăra sau închiria un apartament într-un nou complex, potrivit profit.ro.

Cartierul a fost ridicat de familia Tănăsoiu. Oamenii de afaceri Emil şi Daniel Tănăsoiu sunt cunoscuţi în piaţa imobiliară în primul rând pentru dezvoltarea şi vânzarea pentru 100 mil. euro a parcului de afaceri S-Park din nordul Capitalei, în zona Piaţa Presei Libere, scrie Ziarul Financiar.

Emil și Daniel Tănăsoiu, tată și fiu, dețin acțiuni și la Nordis Mamaia. Cei doi sunt acționari la Primavera Development și la firma de construcții ACMS. Amintim că familia Tănăsoiu deține și terenul de la Răzoare pe care a fost propusă ridicarea unui turn cu 20 de etaje.

author avatar
Andreea Vlad