AcasăNewsDispar declarațiile pe propria răspundere după 15 mai? Ce spune ministrul Vela

Dispar declarațiile pe propria răspundere după 15 mai? Ce spune ministrul Vela

După ce Klaus Iohannis a anunțat că nu va mai cere prelungirea stării de urgență în România, dar că din 15 mai se va impune o stare de alertă, subliniind însă măsurile de relaxare nu se aplică localităților aflate în carantină, nu sunt puțini cei care se întreabă dacă, după momentul 15 mai, va dispărea obligativitatea completării declarațiilor pe proprie răspundere – necesare la momentul de față în cazul deplasărilor în afara locuinței/gospodăriei.

În acest sens, ministrul de Interne a făcut unele precizări, cu rezerva că încă mai sunt două săptămâni până la încheierea perioadei de stare de urgență. ”Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declarații, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistica medicală și vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili (…) Mai sunt două săptămâni până la această decizie și ne dorim cu toții din tot sufletul să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să spunem să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toții și dl președinte, și Guvernul, și dumneavoastră – presa – și toți cetățenii”, a declarat Marcel Vela, într-o intervenție de Antena3.

Cu toate acestea, oficialul guvernamental a subliniat că în zonele aflate în carantină obligativitatea acestor declarații se va menține. ”Noi avem în analiză și dorim să nu mai fie declarații pe proprie răspundere decât în zonele carantinate, evident”, a conchis Vela.

sursa foto: Marcel Vela/Facebook

389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger