AcasăNewsDiscutiile privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, amanate pentru 2012

Discutiile privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, amanate pentru 2012

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar putea sa nu fie discutata la reuniunea de marti a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, a declarat un diplomat european de rang inalt.

Aceasta decizie ar fi fost motivata de faptul ca nu s-a inregistrat nicio evolutie pozitiva, a declarat diplomatul pentru dnevnik.bg. Comentariile sale intervin in urma anuntului de saptamana trecuta al Olandei cu privire la mentinerea atitudinii sale fata de aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei.

Astfel, o decizie in acest sens va fi amanata pentru 2012. Diplomatul a adaugat ca presedintia poloneza a UE sustine o aderare in etape a celor doua tari la Schengen, incepand cu deschiderea granitelor maritime si aeriene la sfarsitul lui martie 2012, dar Olanda a decis inca o data sa blocheze acest proces.

Vineri, liderii celor 27 de state membre UE, reuniti la Bruxelles in cadrul ultimului lor summit din 2011, au amanat inca o data aderarea Romaniei si Bulgariei. Guvernul olandez a invocat rezultatele nesatisfacatoare ale luptei impotriva coruptiei si crimei organizate in explicarea opozitiei sale. Olanda a ramas singurul stat UE care se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, dupa ce Finlanda si-a modificat atitudinea in noiembrie, acceptand o aderare in etape.

 

author avatar
Ciprian Purice
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger