AcasăNewsDiscutiile cu FMI si CE au intrat in impas: "Nu putem semna...

Discutiile cu FMI si CE au intrat in impas: „Nu putem semna scrisoarea de intentie in conditiile impuse de ei!”

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International si cu cei ai Comisiei Europene au intrat in impas.

Reprezentantii celor doua institutii au venit la Bucuresti pentru a se semna o scrisoare de intentie, insa partea romana sustine ca Guvernul nu poate semna scrisoarea de intentie in conditiile impuse.

„FMI si CE vor cresterea abrupta a pretului la gaze, pentru populatie si CET-uri si restructurarea masiva a companiilor energetice Hunedoara si Oltenia. Nu putem accepta asa ceva si nu putem semna scrisoarea de intentie in conditiile impuse de ei”, este mesajul transmis de Victor Ponta.

Reprezentantii FMI si CE vor o crestere a pretului la gaze de la 53,5 lei MWh la 62 de lei MWh. Executivul a respins aceasta solicitare, anuntand ca populatia si CET-urile nu pot suporta o astfel de crestere din aprilie anul acesta.

Discutiile vor continua peste doua luni, cand cele doua parti spera sa ajunga la un numitor comun. In ciuda divergentelor aparute, acordurile avute in derulare cu FMI si CE vor continua conform planului.

author avatar
Cristi Ionita
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger