AcasăNewsDiscutii la nivel inalt. Merkel si Hollande l-au convins pe Putin!

Discutii la nivel inalt. Merkel si Hollande l-au convins pe Putin!

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si presedintele Frantei, Francois Hollande, s-au intalnit cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, in speranta ca il vor convinge pe acesta sa accepte un acord de pace in estul Ucrainei.

sursa foto: bzi.ro

Negocierile au durat mai mult de cinci ore, iar Merkel si Hollande au fost destul de sceptici, la inceput, in privinta sanselor unui acord de pace cu Rusia.

In cele din urma, partea rusa a recunoscut ca s-a ajuns la un acord pentru implementarea deciziilor luate la Minsk, de Vladimir Putin si presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

„Pornind de la propunerile inaintate de presedintele Frantei si de cancelarul Germaniei, discutiile vor continua pentru redactarea unui potential plan comun de privind implementarea acordurilor de pace de la Minsk. Documentul va include propunerile presedintelui ucrainean”, a fost mesajul transmis de partea rusa.

Se spera la oprirea unui conflict armat ce a lasat in urma peste 5.000 de morti, in majoritate civili. Cu toate acestea, specialistii sunt inca sceptici in legatura cu posibilitatea ca partile implicate sa ajunga la un acord pentru stoparea conflictului din estul Ucrainei.

Mai mult, se vorbeste ca Rusia ar putea ataca Estonia sau Lituania macar pentru a testa reactia NATO.

author avatar
Cristi Ionita
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger