AcasăNewsDiscutia dintre Victor Ponta si Traian Basescu pe legea bugetului, fara rezultat!

Discutia dintre Victor Ponta si Traian Basescu pe legea bugetului, fara rezultat!

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta nu a inteles ce s-a discutat. Seful statului a subliniat ca el nu se opune votarii bugetului, asa cum a inteles premierul, ci doar cresterii accizei la benzina, care ar avea un impact negativ asupra populatiei si a companiilor.

“Din pacate, pozitia presedintelui este extrem de inflexibila. Ne-a spus ca va da proiectul de buget inapoi la Parlament. Singura rugaminte pe care i-am adresat-o a fost aceea de a nu tergiversa excesiv de mult si sa incercam sa facem toate procedurile astfel incat pana la 1 ianuarie sa avem totusi bugetul. Presedintele va retrimite legea, va contesta la Curtea Constitutionala. Rugamintea mea a fost ca aceste proceduri sa le faca intr-un termen rezonabil. Nu mi-a garantat nici ca da, nici ca nu. Pozitia presedintelui a fost extrem de inflexibila. Urmeaza ca, dupa ce Parlamentul voteaza bugetul, sa il trimitem, sa il retrimita sa il votam inca o data, sa il conteste la Curte si apoi va trebui sa il promulge”, a declarat Ponta, dupa intalnirea cu presedintele Romaniei.

De asemenea, prim-mministrul a aratat ca Basescu a reconfirmat ca nu va semna memorandumul FMI. „Presedintele vrea sa ne sicaneze cat mai mult”, a mai spus premierul.

Presedintele Traian Basescu, in schimb, a subliniat ca a decis sa nu aprobe Memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.

“Este doar o declaratie de presa. Subiectul, legat de memorandumul care mi-a fost trimis spre aprobare, de catre Guvern, care abordeaza doua teme: aprobarea discutiilor cu FMI, CE si BM, si, cea de-a doua, aprobarea semnarii memorandumului de catre ministrii Chitoiu si Voinea, pentru aprobarea negocierilor purtate de Guvern cu Fondul si Banca Mondiala si semnarea scrisorii Guvernului catre FMI, care ar trebui sa intre in board-ul FMI in decembrie”, a anuntat, presedintele Basescu, in debutul declaratiei de presa de la Cotroceni.

“Am decis sa nu aprob acest memorandum, pentru ca pe pagina a treia este facuta mentiunea, la obligatiile pe care le asuma Guvernul, majorarea accizei la carburanti. (…) Refuzul meu de a semna memorandumul prin care sa aprob negocierile cu Fondul nu are nicio semnificatie din punct de vedere al mentinerii acordului. Acordul este pentru perioada 2013-2015 si el nu se intrerupe doar daca programul deraiaza, daca nu se respecta criteriile macro-economice stabilite la semnare”, a mai precizat Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger