AcasăNewsDiscursul lui Obama, castigatorul alegerilor din SUA - VIDEO

Discursul lui Obama, castigatorul alegerilor din SUA – VIDEO

(foto: Agerpres)

Reales presedinte al Statelor Unite, Barack Obama a declarat in discursul sustinut marti seara, dupa aflarea rezultatelor alegerilor, ca pentru America „ce e mai bun urmeaza sa vina”.

(foto: Agerpres)

Obama a urcat pe scena, in fata sustinatorilor sai din Chicago, insotit de familia sa – sotia, Michelle, si cele doua fete, Malia si Sasha. Aclamat de cei din sala, liderul de la Casa Alba a tinut sa le multumeasca celor care l-au votat si l-au ales din nou presedintele al SUA. „Suntem o familie americana si ne ridicam sau cadem impreuna, ca o singura natiune. In aceasta seara, la aceste alegeri, voi, poporul american ne-ati amintit ca desi a fost un drum greu si parcursul lung, am revenit. Stim in inimile noastre ca ce e mai bun pentru America urmeaza sa vina. Vreau sa multumesc fiecarui american care a votat la aceste alegeri”, a sustinut presedintele american, adaugand ca e nevoie de „compromisuri dificile” pentru a merge mai departe.

Odata discursul incheiat, familia lui Obama a urcat din nou pe scena, alaturi de cea a vicepresedintelui Joe Biden. In scurt timp scena a fost inundata de confetti, iar sala a continuat sa aplaude si sa-l aclame pe Obama, castigatorul unui nou mandat de patru ani in fruntea Statelor Unite.

Potrivit estimarilor prezentate de televiziunile americane, in urma exitpoll-urilor, democratul Barack Obama a depasit pragul de 270 de voturi din partea electorilor, obtinand 303, fata de 206 ale contracandidatului sau, republicanul Mitt Romney.

[youtube]Of4MFHUXUxw[/youtube]

559 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger